Marináda na maso
Recept na marinádu není jen záležitostí letního grilování, ale dá se využít po celý rok i při pečení v troubě. Pivní marináda se nejlépe hodí na vepřové maso, například krkovici, ale máme vyzkoušeno, že i kuřecí maso s ní chutná skvěle. Než budete maso péct, vyjměte ho z marinády a nechte ho okapat, případně lehce osušte. Nezapomeňte, že kromě kečupu i pivo můžete vybírat mezi produkty oceněnými logy kvality.
Ingredience
- 3 lžíce kečupu
- 1 lžička hořčice
- 1 chilli paprička
- 1 cibule
- ¼ citronu
- 2 stroužky česneku
- 150 ml piva
- 1 lžička cukru
- Tymián, rozmarýn
- Sůl, pepř
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
20 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Cibuli oloupejte a nasekejte najemno, stejně tak i česnek.
- 2. Chilli papričku nasekejte nadrobno a pokud si přejete méně pikantní marinádu, vyjměte předem semínka.
- 3. V misce smíchejte kečup, hořčici, pivo, cibuli, česnek, chilli a přidejte citronovou šťávu, cukr, sůl a pepř podle vlastní chuti.
- 4. Marinádu rozmíchejte dohladka a naložte do ní maso. K masu přidejte větvičky koření a nechte ho alespoň přes noc marinovat.