Šunkofleky

Také vám šunkofleky připomínají dětství? Obědy ve škole, prázdniny u babičky… Pojďte si je zase uvařit! Často se do nich přidává uzené maso, ale jak už název pokrmu napovídá, můžete je zapéct i s dobrou šunkou. S použitím kvalitní šunky a vajíček budou šunkofleky určitě stejně dobré, nebo ještě lepší, než ve vašich vzpomínkách. Ale jak v obchodě vybrat tu správnou šunku? Pokud si v tom nejste úplně jistí, hledejte na obalech logo Klasa. To získají totiž jen ty potraviny, které splňují přísná pravidla.

Ingredience

  • 800 g těstovin na šunkofleky
  • 400 g kvalitní šunky v celku
  • 10 vajíček
  • 2 lžíce másla + na vymazání pekáče
  • sůl
  • pepř
Obtížnost:
Čas přípravy: 50 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Do hrnce nalijte dostatek vody, vložte šunku a přiveďte postupně k varu.
  • 2. Nechte šunku 5 min vařit a poté ji vyjměte a vodu dostatečně osolte. Uvařte v ní těstoviny tak, aby zůstaly na skus.
  • 3. Lehce vychladlou šunku nakrájejte na kostičky.
  • 4. Do hotových těstovin vmíchejte 2 lžíce másla a pak přidejte šunku.
  • 5. V míse vyšlehejte vejce se solí podle vlastní chuti a přidejte čerstvě umletý pepř.
  • 6. Do těstovin vmíchejte vajíčka a vše navrstvěte do máslem vymazaného pekáče.
  • 7. Pečte na 180°C po dobu 20 – 30 minut (dozlatova).
Šunkofleky podávejte s kyselou okurkou nebo červenou řepou.