Víte, jak se vyrábí kysaná smetana?
Zakysaná či kysaná smetana je v kuchyni široce využívaný mléčný výrobek, který se v obchodech prodává s různým obsahem mléčného tuku v rozmezí…
přečíst
Co byste rozhodně neměli najít v kysaném zelí?
Jakých parametrů si všímat u kysaného zelí? Při testování kvality kysaného zelí se zjišťuje zejména kvalita prokvašení, a sice obsah kyseliny…
přečíst
Jak se stane z krouhaného hlávkového zelí oblíbené kysané?
Kysané zelí vzniká přirozeným mléčným kvašením z krouhaného hlávkového zelí, zbaveného košťálu, za přídavku soli, případně kmínu a dalšího…
přečíst
Přemýšlíte, jak využít kysané zelí? Inspirujte se!
Věděli jste, že kysané zelí je jednou z našich nejzdravějších a v sezóně zároveň nejlevnějších a nejdostupnějších potravin?
přečíst
Hurá do školy po pořádné snídani
Ráno nepřemýšlíme jen nad tím, jakou svačinu svým potomkům přibalit s sebou do školy. Hlavu nám často také zamotá rozhodování, co připravit k…
přečíst
Zářijová úroda je plná vitaminů
Začíná podzim, příroda hraje všemi barvami, rostou houby a dozrává úroda. Na čem si můžeme pochutnat?
přečíst