Netradiční infografiky pomáhají najít nejvhodnější výrobek pro každého spotřebitele

Netradiční infografiky pomáhají najít nejvhodnější výrobek pro každého spotřebitele

13. 10. 2024

Ministerstvo zemědělství k 1.5.2024 zveřejnilo novou publikaci s názvem „Označování potravin pro spotřebitele“. Obsahem publikace jsou infografiky, ve kterých je názorně a poutavě vysvětlen význam údajů, které většina z nás zkoumá na etiketách potravin.

Infografiky se věnují všem běžně dostupným potravinám – mléčným výrobkům, vajíčkům, masným výrobkům, přílohám, pečivu, ovoci a zelenině, nápojům a dalším kategoriím. Opomenuty však nejsou ani méně tradiční záležitosti – např. téma „Hmyz jako potravina“ jistě zaujme všechny příznivce moderních trendů ve stravování.

Projekt má naučit širokou veřejnost lépe porozumět informacím, které jsou uváděny na obalech potravin a jeho hlavním cílem je vzdělávat spotřebitele tak, aby byli schopní se při nákupu potravin lépe rozhodovat, jaký výrobek je pro ně nejvhodnější – ať už z hlediska vlastností, složení, původu nebo kvality.

Veškeré infografiky naleznete zde: https://mze.gov.cz/public/portal/mze/publikace/ostatni/oznacovani-potravin-pro-spotrebitele-infografiky-2024