Oleje, tuky, vejce: Co byste měli vědět?
Naši prapředci získávali tuky z divokých zvířat a rostlinné oleje z plodů a semen, které měli k dispozici v přírodě. V průběhu staletí se tyto…
přečíst
OTESTOVALI JSME 12 JABLEČNÝCH MOŠTŮ! NA CO SE ZAMĚŘIT PŘI VÝBĚRU?
Jablečný mošt je 100% ovocná šťáva získaná lisováním zralých jablek, která není chemicky upravovaná ani konzervovaná. Obsahuje přírodní cukry,…
přečíst
Jak jsme testovali šunku
V České republice se šunka vyrábí ve třech jakostních kategoriích: nejvyšší jakosti, výběrová a standardní. Rozdíly spočívají v obsahu čistých…
přečíst
Ryby a pokrmy z ryb: Co byste měli vědět?
Ryby jsou bohatým zdrojem kvalitních bílkovin, vitamínů skupiny B a minerálních látek (železo, draslík, síra, hořčík, u mořských ryb i jód).…
přečíst
Biopotraviny ve veřejném stravování: Co nás čeká v roce 2025?
V průběhu roku vstoupí v platnost nová povinnost, která zavede minimální podíl 5 % biopotravin ve veřejném stravování. Ty se nově objeví v…
přečíst
Netradiční infografiky pomáhají najít nejvhodnější výrobek pro každého spotřebitele
Ministerstvo zemědělství k 1.5.2024 zveřejnilo novou publikaci s názvem „Označování potravin pro spotřebitele“. Obsahem publikace jsou…
přečíst