Bramborový salát

Do Vánoc je ještě daleko, ale bramborový salát se hodí na stůl po celý rok. Každá rodina má svůj vlastní recept a proto často vznikají diskuze, co do pravého bramborového salátu patří a co nikoliv. Někdo do něj nedává sterilovanou zeleninu, jiný salát doplňuje strouhaným jablkem, ale zdaleka nejčastěji se mluví o šunce. A co vy? Přidáváte do salátu dobrou šunku? My ano, nejraději tu s logem Klasa, a rádi se s vámi podělíme o recept.

Ingredience

  • 1 Kg brambor
  • 150 ml majonézy
  • 150 ml bílého jogurtu
  • 2 jarní cibulky
  • 5 nakládaných okurek
  • 3 vejce uvařená na tvrdo
  • 200 g šunky v celku
  • ½ citronu
  • Sůl, pepř
  • Polníček na podávání
Obtížnost:
Čas přípravy: 40 min.
Porcí: 6

Postup

  • 1. Brambory omyjte a ve slupce je uvařte do měkka.
  • 2. Vychladlé brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky, poté vložte do mísy.
  • 3. K bramborům přidejte majonézu a jogurt, na kostičky nakrájenou šunku a na kolečka nakrájenou jarní cibulku
  • 4. Vejce nakrájejte na kostičky a také je přidejte k bramborám.
  • 5. Vše promíchejte a na závěr dochuťte solí, pepřem a šťávou z citronu podle vlastní chuti.
  • 6. Před podáváním bramborový salát vychlaďte a ozdobte ho čerstvým polníčkem.