Bramborový salát
Do Vánoc je ještě daleko, ale bramborový salát se hodí na stůl po celý rok. Každá rodina má svůj vlastní recept a proto často vznikají diskuze, co do pravého bramborového salátu patří a co nikoliv. Někdo do něj nedává sterilovanou zeleninu, jiný salát doplňuje strouhaným jablkem, ale zdaleka nejčastěji se mluví o šunce. A co vy? Přidáváte do salátu dobrou šunku? My ano, nejraději tu s logem Klasa, a rádi se s vámi podělíme o recept.
Ingredience
- 1 Kg brambor
- 150 ml majonézy
- 150 ml bílého jogurtu
- 2 jarní cibulky
- 5 nakládaných okurek
- 3 vejce uvařená na tvrdo
- 200 g šunky v celku
- ½ citronu
- Sůl, pepř
- Polníček na podávání
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
40 min.
Porcí:
6
Postup
- 1. Brambory omyjte a ve slupce je uvařte do měkka.
- 2. Vychladlé brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky, poté vložte do mísy.
- 3. K bramborům přidejte majonézu a jogurt, na kostičky nakrájenou šunku a na kolečka nakrájenou jarní cibulku
- 4. Vejce nakrájejte na kostičky a také je přidejte k bramborám.
- 5. Vše promíchejte a na závěr dochuťte solí, pepřem a šťávou z citronu podle vlastní chuti.
- 6. Před podáváním bramborový salát vychlaďte a ozdobte ho čerstvým polníčkem.