Houskové knedlíky dědy Milana

Děda Milan pro vás připravil poctivou staročeskou svíčkovou – recept najdete zde. A co by to bylo za svíčkovou bez houskového knedlíku? Nebojte se, i na knedlík má děda Milan osvědčený recept!

 Pro dokonalý výsledek doporučujeme používat suroviny s označením kvality, jako jsou Klasa, Regionální potravina nebo BIO.

Ingredience

Karlovarský knedlík

  • 6 rohlíků, den předem nakrájených na kostičky a lehce proschlých
  • 3 vejce
  • 200 ml mléka
  • 15–20 lístků hladkolisté petrželky
  • 60 g másla
  • ½ lžičky soli
  • špetka muškátového květu
  • 1 lžička oleje
Obtížnost:
Čas přípravy: 40 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Nakrájejte si rohlíky na kostky a nechte je proschnout. Bylinky nakrájejte nadrobno.
  • 2. Rozdělte bílky a žloutky. Žloutky smíchejte s mlékem, bylinkami, trochou muškátového květu a moukou.
  • 3. Přidejte prosušené rohlíky.
  • 4. Ušlehejte z bílků tuhý sníh a lehce ho vmíchejte do těsta. Dosolte dle chuti.
  • 5. Vytvarujte knedlíky pomocí potravinové fólie do válečků a pevně zavinuté vložte do vroucí vody.
  • 6. Vařte je přibližně 20 minut.