

Houskové knedlíky dědy Milana
Děda Milan pro vás připravil poctivou staročeskou svíčkovou – recept najdete zde. A co by to bylo za svíčkovou bez houskového knedlíku? Nebojte se, i na knedlík má děda Milan osvědčený recept!
Pro dokonalý výsledek doporučujeme používat suroviny s označením kvality, jako jsou Klasa, Regionální potravina nebo BIO.
Ingredience
Karlovarský knedlík
- 6 rohlíků, den předem nakrájených na kostičky a lehce proschlých
- 3 vejce
- 200 ml mléka
- 15–20 lístků hladkolisté petrželky
- 60 g másla
- ½ lžičky soli
- špetka muškátového květu
- 1 lžička oleje
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
40 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Nakrájejte si rohlíky na kostky a nechte je proschnout. Bylinky nakrájejte nadrobno.
- 2. Rozdělte bílky a žloutky. Žloutky smíchejte s mlékem, bylinkami, trochou muškátového květu a moukou.
- 3. Přidejte prosušené rohlíky.
- 4. Ušlehejte z bílků tuhý sníh a lehce ho vmíchejte do těsta. Dosolte dle chuti.
- 5. Vytvarujte knedlíky pomocí potravinové fólie do válečků a pevně zavinuté vložte do vroucí vody.
- 6. Vařte je přibližně 20 minut.

Další recepty
