Broskvový sirup
Pravidelný pitný režim je stejně důležitý jako správná svačina. Nedostatek vody může mít vliv na celý organismus. Kromě únavy, malátnosti a poklesu nálady může dehydratace způsobovat i vážnější problémy. Proto by měl být každý školák vybaven kvalitní láhví, kterou si může kdykoliv napustit čistou vodou podle potřeby.
Ale pochopitelně všichni víme, že není vždy jednoduché přesvědčit děti k pravidelné hydrataci, zejména pokud jde o mladší školáky. Proto není na škodu dětem vodu oživit domácím sirupem plným vitamínů. Vyzkoušejte náš broskvový sirup – je lahodný a určitě není pro žádné suchary. V lednici vám vystačí na několik lahodných porcí a věříme, že si jeho skvělou chuť děti oblíbí. Při výběru surovin však dávejte přednost těm kvalitním, poznáte je například podle loga kvality.
Ingredience
Broskvový sirup
- 2 kg zralých broskví
- 300 g krupicového cukru
- 100 g kyseliny citronové
Postup
- 1. Omyté, překrájené a vypeckované broskve vložíme do hrnce a přidáme 200 g krupicového cukru. Broskve zalijeme vodou a za občasného míchání vaříme do měkka, dle potřeby přidáváme vodu.
- 2. Broskve zalijeme vodou a za občasného míchání vaříme do měkka, dle potřeby přidáváme vodu.
- 3. Jakmile jsou broskve měkké, přidáme kyselinu citronovou podle chuti a zbytek krupicového cukru.
- 4. Celou směs rozmixujeme v mixéru do hladka, aby vznikl krémový džem. Hotový džem necháme vychladnout na pokojovou teplotu.