Bruschetta s rajčaty
V jednoduchosti je síla, což potvrzuje také následující recept – křupavá bruschetta s rajčaty provoněná bazalkou a česnekem. Ačkoliv se zde rajčata zapékají, nepodceňujte jejich chuť. Ta nejlepší jsou buď ze zahrádky, nebo oceněná značkami kvality (např. Klasou).
Ingredience
- 4 silné plátky bílého chleba
- 4 velká rajčata
- Olivový olej
- Sůl a pepř
- Snítka bazalky
- 1 stroužek česneku
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
20 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Předehřejte troubu na 180°C a chleby rozložte na plech vyložený pečícím papírem.
- 2. Chleby pokapejte olejem, osolte a opepřete. Vložte do trouby a pečte dozlatova.
- 3. Rajčata nakrájejte na co nejmenší kostičky, přidejte nasekanou bazalku a vše dochuťte solí a pepřem. Promíchejte.
- 4. Hotové chleby potřete česnekem a poklaďte rajčatovou směsí.
- 5. Před servírováním ještě můžete pokapat trochou oleje a ozdobit lístky bazalky.