Bruschetta s rajčaty

V jednoduchosti je síla, což potvrzuje také následující recept – křupavá bruschetta s rajčaty provoněná bazalkou a česnekem. Ačkoliv se zde rajčata zapékají, nepodceňujte jejich chuť. Ta nejlepší jsou buď ze zahrádky, nebo oceněná značkami kvality (např. Klasou).

Ingredience

  • 4 silné plátky bílého chleba
  • 4 velká rajčata
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř
  • Snítka bazalky
  • 1 stroužek česneku
Obtížnost:
Čas přípravy: 20 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Předehřejte troubu na 180°C a chleby rozložte na plech vyložený pečícím papírem.
  • 2. Chleby pokapejte olejem, osolte a opepřete. Vložte do trouby a pečte dozlatova.
  • 3. Rajčata nakrájejte na co nejmenší kostičky, přidejte nasekanou bazalku a vše dochuťte solí a pepřem. Promíchejte.
  • 4. Hotové chleby potřete česnekem a poklaďte rajčatovou směsí.
  • 5. Před servírováním ještě můžete pokapat trochou oleje a ozdobit lístky bazalky.