Buchta s jablky a tvarohovým krémem

Čas na upečení něčeho sladkého si jeden najde skoro vždy. Na recept od Jirky a Mariky z blogu Kitchen Story si ho navíc uděláte velmi rychle a velmi rádi. V těstu na tuhle parádní buchtu najdete kromě zdravých ovesných vloček také kousky jablek. To vše ukryté pod peřinkou z kvalitního tvarohu provoněného vanilkovým luskem.

Ingredience

Těsto

  • Forma: 20×30 cm
  • 3 vejce
  • 100 g třtinového cukru
  • 60 g másla
  • 50 g ovesných vloček
  • 150 g celozrnné špaldové mouky
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 kypřicí prášek
  • 3 jablka
  • 1 mrkev
  • 1 hrst vlašských ořechů

Krém

  • 250 g měkkého plnotučného tvarohu
  • 30 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 lžička citronové šťávy
Obtížnost:
Čas přípravy: 40 min.
Porcí: 10

Postup

  • 1. Troubu rozehřejte na 170 °C.
  • 2. Vejce vyšlehejte s cukrem a postupně zapracujte změklé máslo. Do směsi vmíchejte najemno rozemleté ovesné vločky, mouku, skořici a kypřicí prášek.
  • 3. Jablka zbavte slupky a jádřince, nakrájejte na kostičky. Mrkev nastrouhejte najemno. Takto připravená jablka a mrkev přidejte do těsta společně s nahrubo nasekanými ořechy a dobře promíchejte.
  • 4. Plech vyložte pečicím papírem a vlijte těsto. Pečte 35–40 minut.
  • 5. Krém připravte smícháním tvarohu, moučkového cukru, semínek vanilkového lusku a citronové šťávy.
  • 6. Buchtu nechte zcela vychladnout na mřížce. Potřete tvarohovým krémem a rozkrájejte na porce. Každý kousek pak můžete ještě dozdobit nasekanými ořechy a jedlými květy.