Buchta s jablky a tvarohovým krémem
Čas na upečení něčeho sladkého si jeden najde skoro vždy. Na recept od Jirky a Mariky z blogu Kitchen Story si ho navíc uděláte velmi rychle a velmi rádi. V těstu na tuhle parádní buchtu najdete kromě zdravých ovesných vloček také kousky jablek. To vše ukryté pod peřinkou z kvalitního tvarohu provoněného vanilkovým luskem.
Ingredience
Těsto
- Forma: 20×30 cm
- 3 vejce
- 100 g třtinového cukru
- 60 g másla
- 50 g ovesných vloček
- 150 g celozrnné špaldové mouky
- 1 lžička mleté skořice
- 1 kypřicí prášek
- 3 jablka
- 1 mrkev
- 1 hrst vlašských ořechů
Krém
- 250 g měkkého plnotučného tvarohu
- 30 g moučkového cukru
- 1 vanilkový lusk
- 1 lžička citronové šťávy
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
40 min.
Porcí:
10
Postup
- 1. Troubu rozehřejte na 170 °C.
- 2. Vejce vyšlehejte s cukrem a postupně zapracujte změklé máslo. Do směsi vmíchejte najemno rozemleté ovesné vločky, mouku, skořici a kypřicí prášek.
- 3. Jablka zbavte slupky a jádřince, nakrájejte na kostičky. Mrkev nastrouhejte najemno. Takto připravená jablka a mrkev přidejte do těsta společně s nahrubo nasekanými ořechy a dobře promíchejte.
- 4. Plech vyložte pečicím papírem a vlijte těsto. Pečte 35–40 minut.
- 5. Krém připravte smícháním tvarohu, moučkového cukru, semínek vanilkového lusku a citronové šťávy.
- 6. Buchtu nechte zcela vychladnout na mřížce. Potřete tvarohovým krémem a rozkrájejte na porce. Každý kousek pak můžete ještě dozdobit nasekanými ořechy a jedlými květy.