Bylinkové máslo

Připravte si doma snadné bylinkové máslo. Skvěle se hodí k pečeným a grilovaným masům, doplní brambory nebo dokáže ozvláštnit klasický chléb. Využijte bylinky, které doporučujeme v receptu, nebo takové, které sami máte nejraději. S výběrem másla vám pomohou loga kvality Klasa nebo Regionální potravina.

Ingredience

  • 250 g změklého másla
  • Lžička čerstvého tymiánu
  • 1 stroužek česneku
  • 6 lžic bílého vína
  • Sůl, pepř
Obtížnost:
Čas přípravy: 30 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Máslo nakrájejte na menší kusy a vložte do vyšší nádoby.
  • 2. Přidejte víno, prolisovaný česnek, lístky tymiánu a nadrobno nasekanou petržel.
  • 3. Do nádoby přidejte také sůl a pepř v množství podle vlastní chuti.
  • 4. Vyšlehejte elektrickým šlehačem do hladké, nadýchané hmoty.
  • 5. Hotové máslo rozprostřete na potravinovou folii a zabalte do úhledného válečku.
  • 6. Bylinkové máslo uložte do lednice a nechte ztuhnout.