Bylinkové máslo
Připravte si doma snadné bylinkové máslo. Skvěle se hodí k pečeným a grilovaným masům, doplní brambory nebo dokáže ozvláštnit klasický chléb. Využijte bylinky, které doporučujeme v receptu, nebo takové, které sami máte nejraději. S výběrem másla vám pomohou loga kvality Klasa nebo Regionální potravina.
Ingredience
- 250 g změklého másla
- Lžička čerstvého tymiánu
- 1 stroužek česneku
- 6 lžic bílého vína
- Sůl, pepř
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
30 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Máslo nakrájejte na menší kusy a vložte do vyšší nádoby.
- 2. Přidejte víno, prolisovaný česnek, lístky tymiánu a nadrobno nasekanou petržel.
- 3. Do nádoby přidejte také sůl a pepř v množství podle vlastní chuti.
- 4. Vyšlehejte elektrickým šlehačem do hladké, nadýchané hmoty.
- 5. Hotové máslo rozprostřete na potravinovou folii a zabalte do úhledného válečku.
- 6. Bylinkové máslo uložte do lednice a nechte ztuhnout.