Celerová pomazánka s mrkví a jablky na opečeném chlebu
Celer, nenápadná a často dosti opomíjená zelenina, která tělu dodá potřebné vitaminy. Pokud se rozhodneme z něj připravit pomazánku společně s jablky a mrkví, máme skvělou svačinu pro naše děti. Zeleninu a ovoce, které budete nakupovat v obchodě, doporučujeme vždy vybírat s logem Klasa nebo BIO na obalech nebo od místních osvědčených farmářů oceněných značkou Regionální potravina.
Tip: Na přípravu topinek doporučujeme použít několik dnů starý chléb.
Ingredience
- 200 g celeru
- 50 g mrkve
- 50 g jablka
- 150 g plnotučného tvarohu
- 50 g sýru Gouda
- 4 plátky chleba
- Sůl a pepř
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
20 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Celer, mrkve a jablko oloupeme a nastrouháme se sýrem na struhadle na jemno. Přidáme tvaroh, sůl, pepř a vše důkladně promícháme.
- 2. Chléb opečeme v troubě na 200 °C přibližně 10 minut do zlatova. Pomazánku můžeme dozdobit usmaženým celerem, čerstvými ředkvičkami, čerstvými jablky a pažitkou.