Česnekový krém
Milujete česnečku a krémové polévky? Pusťte se do jemného česnekového krému dle našeho jednoduchého receptu. Udělá vám dobře nejen v sychravém počasí a plískanicích. Díky silným antibakteriálním a antivirovým účinkům česneku vás dostane na nohy při nachlazení, po náročném sportovním výkonu na horách i po vydatnějším večírku. Česnek totiž velmi účinně podporuje imunitu a užívá se v rámci prevence při prvních příznacích nejrůznějších onemocnění.
TIP! Jaký vybrat česnek? Ten náš, tuzemský! Doporučujeme česnek Janča – Vekan od Jana Janči, který má označení Regionální potravina, nebo česnek z družstva BRAMKO s.r.o. Ten nedávno získal značku Klasa.
Ingredience
Ingredience
- 7 stroužků česneku
- 300 ml zeleninového vývaru
- 300 ml 33% smetany ke šlehání
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- tmavé pečivo na krutony
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
35 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. V hrnci rozehřejte máslo a přidejte mouku.
- 2. Po vytvoření jíšky přilijte vývar a smetanu.
- 3. Přidejte prolisovaný česnek a nechte vše společně provařit cca 10 minut.
- 4. Podle chuti osolte a opepřete. Ozdobte na kostičky pokrájeným pečivem, které pár minut pečte v troubě na 160 stupňů, dokud nebudou křupavé.