Česnekový krém

Milujete česnečku a krémové polévky? Pusťte se do jemného česnekového krému dle našeho jednoduchého receptu. Udělá vám dobře nejen v sychravém počasí a plískanicích. Díky silným antibakteriálním a antivirovým účinkům česneku vás dostane na nohy při nachlazení, po náročném sportovním výkonu na horách i po vydatnějším večírku. Česnek totiž velmi účinně podporuje imunitu a užívá se v rámci prevence při prvních příznacích nejrůznějších onemocnění.

TIP! Jaký vybrat česnek? Ten náš, tuzemský! Doporučujeme česnek Janča – Vekan od Jana Janči, který má označení Regionální potravina, nebo česnek z družstva BRAMKO s.r.o. Ten nedávno získal značku Klasa. 

Ingredience

Ingredience

  • 7 stroužků česneku
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 300 ml 33% smetany ke šlehání
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • tmavé pečivo na krutony
Obtížnost:
Čas přípravy: 35 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. V hrnci rozehřejte máslo a přidejte mouku.
  • 2. Po vytvoření jíšky přilijte vývar a smetanu.
  • 3. Přidejte prolisovaný česnek a nechte vše společně provařit cca 10 minut.
  • 4. Podle chuti osolte a opepřete. Ozdobte na kostičky pokrájeným pečivem, které pár minut pečte v troubě na 160 stupňů, dokud nebudou křupavé.