Čevabčiči s bramborem na bouchačku
Každý se s tímto pokrmem musel setkat už během dětství ve školní jídelně. A většina z nás si s chutí toto jídlo dá i po letech. Časově náročnější recept, který ale stojí za přípravu pro rodinu nebo přátele. Stále máme na paměti výběr kvalitních surovin, protože jejich kvalita se odráží na výsledné chuti. Pomoci nám s výběrem mohou loga kvality Klasa, Regionální potravina nebo BIO. Dobrou chuť!
Tip: Na brambory místo sádla můžeme použít máslo. Čevabčiči podáváme s kolečky červené cibulky a hořčicí.
Ingredience
- 600 g hovězí loupané plece
- 400 g vepřového bůčku bez kosti
- 1 vejce
- 250 g žluté cibule
- 100 g vepřového sádla
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce koření čubrica
- 1 lžička mleté sladké papriky
- špetka chilli a drceného kmínu
- 1 lžíce jemně perlivé vody
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- sůl a pepř
- 1,4 kg malých brambor
- 100 g vepřového sádla
- 3 stroužky česneku
- 20 g listové petržele
- snítka rozmarýnu
- sůl a pepř
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
120 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Bůček a hovězí plec nameleme najemno.
- 2. Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme do zlatova na sádle a necháme vychladnout.
- 3. Do masa přidáme utřený česnek, vejce, koření čubrica, mletou papriku, drcený kmín, pepř, sůl, hořčici a perlivou vodu. Směs důkladně promícháme.
- 4. Z hotové směsi tvarujeme menší válečky. Plech vymažeme sádlem nebo olejem a hotové válečky pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 30 minut.
- 5. Omyté brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě do měkka a necháme vychladnout.
- 6. Do povoleného vepřového sádla přidáme utřený česnek, nadrobno nasekanou petržel, rozmarýn, kmín, sůl, pepř a důkladně promícháme.
- 7. Brambory rozmačkáme vidličkou, dáme na plech a potřeme hotovou směsi. Takto připravené brambory pečeme v předehřáté troubě na 200 °C zhruba 20 minut.