Cibulový dip
Během vánočních svátků a vítání nového roku trávíme spoustu času s přáteli a svými nejbližšími, kterým je třeba připravit nějaké pohoštění. Pokud už nechcete u pohádek kromě cukroví pojídat klasické chlebíčky nebo slané tyčinky a řídíte se heslem za málo peněz hodně muziky, zkuste náš tip na cibulový dip z cibule, smetany a žervé. Nejen že si ho připravíte z kvalitních ingrediencí bez jakýchkoliv přídatných látek, které se v kupovaných dipech mohou objevit, ale také na návštěvu uděláte dobrý dojem. Podávejte ho s pečivem nebo brambůrky. Doporučujeme Cyrilovy brambůrky nebo Strážnické brambůrky od Petra Hobži, které mají značku Klasa.
TIP! Když se řekne kvalitní žervé, napadlo nás jako první Jaroměřické žervé, které zabodovalo v soutěži Regionální potravina.
Ingredience
Ingredience
- 3 větší cibule
- 220 g zakysané smetany
- 60 g žervé
- 1 lžíce bílého vinného octa
- 1 lžíce olivového oleje
- hrst kudrnkové petržele
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup
- 1. Na olivovém oleji osmažte cibulku, aby byla zlatá až nahnědlá.
- 2. Poté smíchejte v misce cibuli, smetanu, žervé, ocet a podle chuti osolte a opepřete.
- 3. Podávejte na oblíbeném světlém pečivu s posekanou petrželkou.