Cibulový dip

Během vánočních svátků a vítání nového roku trávíme spoustu času s přáteli a svými nejbližšími, kterým je třeba připravit nějaké pohoštění. Pokud už nechcete u pohádek kromě cukroví pojídat klasické chlebíčky nebo slané tyčinky a řídíte se heslem za málo peněz hodně muziky, zkuste náš tip na cibulový dip z cibule, smetany a žervé. Nejen že si ho připravíte z kvalitních ingrediencí bez jakýchkoliv přídatných látek, které se v kupovaných dipech mohou objevit, ale také na návštěvu uděláte dobrý dojem. Podávejte ho s pečivem nebo brambůrky. Doporučujeme Cyrilovy brambůrky nebo Strážnické brambůrky od Petra Hobži, které mají značku Klasa.

TIP! Když se řekne kvalitní žervé, napadlo nás jako první Jaroměřické žervé, které zabodovalo v soutěži Regionální potravina.


Ingredience

Ingredience

  • 3 větší cibule
  • 220 g zakysané smetany
  • 60 g žervé
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžíce olivového oleje
  • hrst kudrnkové petržele
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
Obtížnost:
Čas přípravy: 30 min.
Porcí: 5

Postup

  • 1. Na olivovém oleji osmažte cibulku, aby byla zlatá až nahnědlá.
  • 2. Poté smíchejte v misce cibuli, smetanu, žervé, ocet a podle chuti osolte a opepřete.
  • 3. Podávejte na oblíbeném světlém pečivu s posekanou petrželkou.