Cibulový koláč s chlebovou drobenkou
Slané koláče mají často ještě větší úspěch, než jejich sladcí kolegové. Můžete je podávat k svačině, vzít je sebou na návštěvu, ale s přílohou v podobě čerstvého salátu hravě zastanou i celý oběd. Přidejte na koláč chlebovou drobenku. Připraví vám nový, křupavý chuťový zážitek. Při výběru surovin vám pomohou loga kvality, která najdete na obalech.
Ingredience
Ingredience na koláč
- Listové těsto
- 400 g cibule
- 50 g slaniny
- Špetka mletého kmínu
- 2 vejce
- 1 smetana ke šlehání
- Muškátový oříšek
- Olej
- Sůl, pepř
Ingredience na drobenku
- 3 plátky chleba
- 2 plátky slaniny
- 1 stroužek česneku
- Sůl, pepř
- 20 g másla
- Hladkolistá petržel
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
60 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Listovým těstem vyložte kulatou formu, dno propíchejte vidličkou a vše zakryjte pečícím papírem.
- 2. Do pečícího papíru nasypte suché fazole a vše vložte do trouby. Předpékejte na 180°C asi 15 min.
- 3. Současně nechte v troubě zapéct 2 plátky slaniny a chléb.
- 4. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a slaninu na kostky. Poté vše osmahněte na pánvi s kapkou oleje.Přidejte kmín, osolte a opepřete a dál smažte, dokud cibulka nebude hnědá.
- 5. Z předpečeného těsta sejměte pečící papír s fazolemi. Cibulovou směs nasypte do předpečeného těsta.
- 6. Pečenou slaninu, chléb, česnek, máslo a hrst petržele rozmixujte v mixeru na drobenku. Osolte a opepřete. Smíchejte smetanu s vejci a muškátovým oříškem, přidejte špetku soli.
- 7. Rovnoměrně nalijte do koláče a na závěr koláč pokryte drobenkou a pečte na 180°C asi 30 min, nebo dozlatova.