Čokoládová pěna
Lehká, nadýchaná pěna z kvalitní čokolády je dezert, který neodmítne žádný milovník čokolády. Tentokrát jsme navíc sáhli po výběrové čokoládě s vysokým obsahem kakaa a pečlivě jsme vybírali i vejce, protože v tomto receptu neprojdou tepelnou úpravou. Pěnu jsme ozdobili malinami a lískovými ořechy, ale tenhle nadýchaný čokoládový obláček bude chutnat báječně i s jahodami, rybízem, ostružinami nebo borůvkami…
TIP! Chcete sáhnout po opravdu kvalitní smetaně ke šlehání? Zkuste tu od Bio Vavřinec a Kosař, s.r.o., která je nejen BIO, ale také uspěla v soutěži Regionální potravina 2019.
Ingredience
Ingredience
- 200 g kvalitní hořké čokolády
- 250 ml 33% smetany ke šlehání
- 3 vejce
- 1 lžíce cukru krupice
- 2 lžíce kakaa
- hrst lískových ořechů
- mražené maliny k podávání
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
30 min.
Porcí:
6
Postup
- 1. Čokoládu nalámejte a nechte rozpustit ve vodní lázni.
- 2. Oddělte žloutky od bílků a vyšlehejte je společně s cukrem do světlé pěny, následně je vmíchejte k čokoládě.
- 3. Smetanu ušlehejte dotuha a také ji přimíchejte do čokolády.
- 4. Nakonec přidejte ušlehané bílky.
- 5. Vše dobře promíchejte, rozdělte do mističek a dejte na několik hodin vychladit.
- 6. Podávejte zasypané kakaem a lískovými ořechy.