Čokoládová pěna

Lehká, nadýchaná pěna z kvalitní čokolády je dezert, který neodmítne žádný milovník čokolády. Tentokrát jsme navíc sáhli po výběrové čokoládě s vysokým obsahem kakaa a pečlivě jsme vybírali i vejce, protože v tomto receptu neprojdou tepelnou úpravou. Pěnu jsme ozdobili malinami a lískovými ořechy, ale tenhle nadýchaný čokoládový obláček bude chutnat báječně i s jahodami, rybízem, ostružinami nebo borůvkami… 

TIP! Chcete sáhnout po opravdu kvalitní smetaně ke šlehání? Zkuste tu od Bio Vavřinec a Kosař, s.r.o., která je nejen BIO, ale také uspěla v soutěži Regionální potravina 2019.


Ingredience

Ingredience

  • 200 g kvalitní hořké čokolády
  • 250 ml 33% smetany ke šlehání
  • 3 vejce
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 2 lžíce kakaa
  • hrst lískových ořechů
  • mražené maliny k podávání
Obtížnost:
Čas přípravy: 30 min.
Porcí: 6

Postup

  • 1. Čokoládu nalámejte a nechte rozpustit ve vodní lázni.
  • 2. Oddělte žloutky od bílků a vyšlehejte je společně s cukrem do světlé pěny, následně je vmíchejte k čokoládě.
  • 3. Smetanu ušlehejte dotuha a také ji přimíchejte do čokolády.
  • 4. Nakonec přidejte ušlehané bílky.
  • 5. Vše dobře promíchejte, rozdělte do mističek a dejte na několik hodin vychladit.
  • 6. Podávejte zasypané kakaem a lískovými ořechy.