Čokoládová roláda

Mohou si dopřát kvalitní, a především chutný dezert i lidé s nesnášenlivostí lepku? Rozhodně ano! Naše čokoládová roláda totiž neobsahuje vůbec žádnou mouku. Je nadýchaná jako obláček a má skvěle vyváženou chuť. Příjemně hořkosladký kakaový základ perfektně zjemňuje našlehaná smetana. A aby byl dezert naprosto dokonalý, je třeba doplnit i lehkou kyselost v podobě vaší oblíbené marmelády. Doporučujeme rybízovou nebo višňovou.

TIP! Sytě žluté, až oranžové žloutky a krásně husté bílky? Že je mohou mít jenom domácí vajíčka? Omyl, zárukou kvality jsou také vejce např. od Schubert Partners a Vejce CZ.

Ingredience

Ingredience

  • 6 vajec
  • 100 g cukru moučka
  • 3 lžíce kakaa holandského typu
  • 250 ml smetany ke šlehání (33 %)
  • oblíbená marmeláda k podávání
  • špetka soli
Obtížnost:
Čas přípravy: 25 min.
Porcí: 8

Postup

  • 1. Žloutky oddělte od bílků a vyšlehejte je s polovinou cukru do hladké pěny.
  • 2. Bílky s druhou polovinou cukru vyšlehejte v tuhý sníh.
  • 3. Ke žloutkové směsi přimíchejte kakao a poté ušlehaný sníh.
  • 4. Takto připravené těsto rozprostřete po plechu s pečicím papírem a dejte na 8 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.
  • 5. Mezitím si ušlehejte smetanu na náplň.
  • 6. Kakaový plát opatrně sundejte z plechu, na jeho spodní část naneste ušlehanou smetanu.
  • 7. Opatrně zamotejte do rolády a podávejte s oblíbenou marmeládou.