Čokoládová roláda
Mohou si dopřát kvalitní, a především chutný dezert i lidé s nesnášenlivostí lepku? Rozhodně ano! Naše čokoládová roláda totiž neobsahuje vůbec žádnou mouku. Je nadýchaná jako obláček a má skvěle vyváženou chuť. Příjemně hořkosladký kakaový základ perfektně zjemňuje našlehaná smetana. A aby byl dezert naprosto dokonalý, je třeba doplnit i lehkou kyselost v podobě vaší oblíbené marmelády. Doporučujeme rybízovou nebo višňovou.
TIP! Sytě žluté, až oranžové žloutky a krásně husté bílky? Že je mohou mít jenom domácí vajíčka? Omyl, zárukou kvality jsou také vejce např. od Schubert Partners a Vejce CZ.
Ingredience
Ingredience
- 6 vajec
- 100 g cukru moučka
- 3 lžíce kakaa holandského typu
- 250 ml smetany ke šlehání (33 %)
- oblíbená marmeláda k podávání
- špetka soli
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
25 min.
Porcí:
8
Postup
- 1. Žloutky oddělte od bílků a vyšlehejte je s polovinou cukru do hladké pěny.
- 2. Bílky s druhou polovinou cukru vyšlehejte v tuhý sníh.
- 3. Ke žloutkové směsi přimíchejte kakao a poté ušlehaný sníh.
- 4. Takto připravené těsto rozprostřete po plechu s pečicím papírem a dejte na 8 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.
- 5. Mezitím si ušlehejte smetanu na náplň.
- 6. Kakaový plát opatrně sundejte z plechu, na jeho spodní část naneste ušlehanou smetanu.
- 7. Opatrně zamotejte do rolády a podávejte s oblíbenou marmeládou.