Cuketové zoodles se špenátovým pestem
Vaříte nejméně jednou týdně špagety, protože bez nich vaše děti nemohou žít? Nabízíme vám zajímavou a především zdravou a chutnou obměnu. Cuketové zoodles neboli nudličky z čerstvých cuket. Děti bude nové jídlo hodně bavit. Ruku na srdce, kdo by si nezamiloval pestrý talíř plný sytě zeleno-červené dobroty? A navíc elegantně zpracujete už asi dvacátou cuketou, kterou jste zrovna dostali od sousedů coby pozornost.
Tip: Při nákupu preferujte voňavé kusy zeleniny bez otlaků a skvrn (drobné vady slupky nejsou zásadní). Hlavní je, aby zelenina působila čerstvým dojmem a byla ideálně na vrcholu své konzumní zralosti, kdy má nejvíc vitaminů, minerálů a stopových prvků.
Ingredience
Ingredience
- 2 cukety
- 150 g čerstvého listového špenátu
- 1 stroužek česneku
- 50 g tvrdého sýru
- 8 cherry rajčat
- hrst vlašských ořechů
- olivový olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- Gran Moravia sýr k podávání
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
20 min.
Porcí:
2
Postup
- 1. Špenátové listy rozmixujte dohladka se stroužkem česneku, sýrem a třemi lžícemi olivového oleje.
- 2. Škrabkou na zeleninové špagety nakrájejte omyté cukety a poté je nechte 5 minut restovat na olivovém oleji.
- 3. Přidejte špenátové pesto a pokrájená cherry rajčata a chvilku restujte společně.
- 4. Podávejte se strouhaným sýrem a vlašskými ořechy.