Cuketové zoodles se špenátovým pestem

Vaříte nejméně jednou týdně špagety, protože bez nich vaše děti nemohou žít? Nabízíme vám zajímavou a především zdravou a chutnou obměnu. Cuketové zoodles neboli nudličky z čerstvých cuket. Děti bude nové jídlo hodně bavit. Ruku na srdce, kdo by si nezamiloval pestrý talíř plný sytě zeleno-červené dobroty? A navíc elegantně zpracujete už asi dvacátou cuketou, kterou jste zrovna dostali od sousedů coby pozornost. 

Tip: Při nákupu preferujte voňavé kusy zeleniny bez otlaků a skvrn (drobné vady slupky nejsou zásadní). Hlavní je, aby zelenina působila čerstvým dojmem a byla ideálně na vrcholu své konzumní zralosti, kdy má nejvíc vitaminů, minerálů a stopových prvků.

Ingredience

Ingredience

  • 2 cukety
  • 150 g čerstvého listového špenátu
  • 1 stroužek česneku
  • 50 g tvrdého sýru
  • 8 cherry rajčat
  • hrst vlašských ořechů
  • olivový olej
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • Gran Moravia sýr k podávání
Obtížnost:
Čas přípravy: 20 min.
Porcí: 2

Postup

  • 1. Špenátové listy rozmixujte dohladka se stroužkem česneku, sýrem a třemi lžícemi olivového oleje.
  • 2. Škrabkou na zeleninové špagety nakrájejte omyté cukety a poté je nechte 5 minut restovat na olivovém oleji.
  • 3. Přidejte špenátové pesto a pokrájená cherry rajčata a chvilku restujte společně.
  • 4. Podávejte se strouhaným sýrem a vlašskými ořechy.