Cuketový tataráček

Známe ji především jako součást jídel teplé kuchyně. Placičky, ratatouille, ale co třeba cuketa bez tepelné úpravy? Připravili jsme pro vás recept, který překvapí nejednoho vyznavače masové verze z hovězího masa nebo lososa. My si připravíme vegetariánský tataráček z cukety! Cuketu, ale i ostatní suroviny doporučujeme vybírat podle označení Klasa nebo BIO na zelenině či přímo od místních farmářů oceněných značkou Regionální potravina.

Ingredience

Cuketový tataráček

  • 1 větší cuketa
  • 3 stroužky česneku
  • 1 žlutá nebo červená cibule
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička protlaku
  • 1 žloutek
  • 1 lžička červené mleté papriky
  • ¼ chleba
  • sůl, pepř, vinný ocet
Obtížnost:
Čas přípravy: 45 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Důkladně omytou cuketu nakrájíme na malé kostičky, osolíme, necháme cca 20 min. odstát a vymačkáme všechnu vodu.
  • 2. Nakrájenou cibuli najemno orestujeme na oleji dozlatova, přidáme utřený česnek, vymačkanou cuketu, znovu krátce orestujeme a necháme vychladnout.
  • 3. Do vychladlé směsi přidáme zbytek ingrediencí a promícháme. Dochutíme solí, pepřem, cukrem a vinným octem.
  • 4. Chleba nakrájíme na tenké plátky a na pánvi opečeme dozlatova.