Věnec s makovo-tvarohovou náplní babičky Naděždy
Věnec s makovo-tvarohovou náplní, který připravuje babička Naděžda, je tradiční sladké pečivo, které…
přečíst
Cuketový tataráček
Známe ji především jako součást jídel teplé kuchyně. Placičky, ratatouille, ale co třeba cuketa bez tepelné úpravy? Připravili jsme pro vás recept, který překvapí nejednoho vyznavače masové verze z hovězího masa nebo lososa. My si připravíme vegetariánský tataráček z cukety! Cuketu, ale i ostatní suroviny doporučujeme vybírat podle označení Klasa nebo BIO na zelenině či přímo od místních farmářů oceněných značkou Regionální potravina.
Ingredience
Cuketový tataráček
- 1 větší cuketa
- 3 stroužky česneku
- 1 žlutá nebo červená cibule
- 1 lžička hořčice
- 1 lžička protlaku
- 1 žloutek
- 1 lžička červené mleté papriky
- ¼ chleba
- sůl, pepř, vinný ocet
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
45 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Důkladně omytou cuketu nakrájíme na malé kostičky, osolíme, necháme cca 20 min. odstát a vymačkáme všechnu vodu.
- 2. Nakrájenou cibuli najemno orestujeme na oleji dozlatova, přidáme utřený česnek, vymačkanou cuketu, znovu krátce orestujeme a necháme vychladnout.
- 3. Do vychladlé směsi přidáme zbytek ingrediencí a promícháme. Dochutíme solí, pepřem, cukrem a vinným octem.
- 4. Chleba nakrájíme na tenké plátky a na pánvi opečeme dozlatova.
Další recepty
Věnec s makovo-tvarohovou náplní babičky Naděždy
Věnec s makovo-tvarohovou náplní, který připravuje babička Naděžda, je tradiční sladké pečivo, které…
přečíst