Cuketový tataráček
Známe ji především jako součást jídel teplé kuchyně. Placičky, ratatouille, ale co třeba cuketa bez tepelné úpravy? Připravili jsme pro vás recept, který překvapí nejednoho vyznavače masové verze z hovězího masa nebo lososa. My si připravíme vegetariánský tataráček z cukety! Cuketu, ale i ostatní suroviny doporučujeme vybírat podle označení Klasa nebo BIO na zelenině či přímo od místních farmářů oceněných značkou Regionální potravina.
Ingredience
Cuketový tataráček
- 1 větší cuketa
- 3 stroužky česneku
- 1 žlutá nebo červená cibule
- 1 lžička hořčice
- 1 lžička protlaku
- 1 žloutek
- 1 lžička červené mleté papriky
- ¼ chleba
- sůl, pepř, vinný ocet
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
45 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Důkladně omytou cuketu nakrájíme na malé kostičky, osolíme, necháme cca 20 min. odstát a vymačkáme všechnu vodu.
- 2. Nakrájenou cibuli najemno orestujeme na oleji dozlatova, přidáme utřený česnek, vymačkanou cuketu, znovu krátce orestujeme a necháme vychladnout.
- 3. Do vychladlé směsi přidáme zbytek ingrediencí a promícháme. Dochutíme solí, pepřem, cukrem a vinným octem.
- 4. Chleba nakrájíme na tenké plátky a na pánvi opečeme dozlatova.