Dětský vánoční punč

Punč patří k vánočním svátkům stejně neodmyslitelně jako stromeček, cukroví nebo lití olova. Až vám budou děti závidět svařené víno, pusťte se společně do přípravy dětského nealkoholického punče se skořicí a badyánem, kterou hravě zvládnou i malí pomocníci. Zahřejte neposedy tímhle voňavým a hodně dobrým nápojem, který zachutná i vám. 

Ingredience

Ingredience

  • 600 ml džusu z černého rybízu
  • 400 ml jablečného moštu
  • 1 l vody
  • 2 lžíce sypaného ovocného čaje
  • 2 pomeranče
  • 2 jablka
  • ½ citronu
  • hrst rozinek
  • 3 svitky skořice
  • 2 badyány
  • 10 hřebíčků

Na ozdobení

  • strouhaný kokos
  • hroznové víno
Obtížnost:
Čas přípravy: 20 min.
Porcí: 8

Postup

  • 1. Do hrnce nalijte džus z rybízu, přidejte mošt, šťávu z ½ citronu a vodu.
  • 2. Přisypte sypaný čaj, rozinky, skořici, badyán a hřebíček.
  • 3. Jablka zbavte jadřinců a nakrájejte na kostičky, pomeranč oloupejte a také nakrájejte.
  • 4. Přidejte ovoce do hrnce a vše přiveďte k varu. Stáhněte plamen, udržujte asi 15 minut pod bodem varu a poté odstavte.
  • 5. Punč sceďte a až vychladne na příjemnou teplotu, podávejte.
  • 6. Okraj sklenice potřete citronem a obalte v kokosu. Každou porci dozdobte čerstvým ovocem.