Dětský vánoční punč
Punč patří k vánočním svátkům stejně neodmyslitelně jako stromeček, cukroví nebo lití olova. Až vám budou děti závidět svařené víno, pusťte se společně do přípravy dětského nealkoholického punče se skořicí a badyánem, kterou hravě zvládnou i malí pomocníci. Zahřejte neposedy tímhle voňavým a hodně dobrým nápojem, který zachutná i vám.
Ingredience
Ingredience
- 600 ml džusu z černého rybízu
- 400 ml jablečného moštu
- 1 l vody
- 2 lžíce sypaného ovocného čaje
- 2 pomeranče
- 2 jablka
- ½ citronu
- hrst rozinek
- 3 svitky skořice
- 2 badyány
- 10 hřebíčků
Na ozdobení
- strouhaný kokos
- hroznové víno
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
20 min.
Porcí:
8
Postup
- 1. Do hrnce nalijte džus z rybízu, přidejte mošt, šťávu z ½ citronu a vodu.
- 2. Přisypte sypaný čaj, rozinky, skořici, badyán a hřebíček.
- 3. Jablka zbavte jadřinců a nakrájejte na kostičky, pomeranč oloupejte a také nakrájejte.
- 4. Přidejte ovoce do hrnce a vše přiveďte k varu. Stáhněte plamen, udržujte asi 15 minut pod bodem varu a poté odstavte.
- 5. Punč sceďte a až vychladne na příjemnou teplotu, podávejte.
- 6. Okraj sklenice potřete citronem a obalte v kokosu. Každou porci dozdobte čerstvým ovocem.