Dip ze zakysané smetany

Dip ze zakysané smetany, který vám bude skutečně chutnat. Letní grilovací sezona je v plném proudu a domácí dip (omáčka) k masu nebo zelenině se proto hodí více než kdykoliv jindy. Připravte si jednoduchou, studenou omáčku během několika minut i vy. K čemu můžete smetanový dip podávat? Hodí se ke všem druhům grilovaného masa, ke grilované zelenině včetně brambor, ale perfektně poslouží i k zelenině syrové.

Ingredience

  • 250 ml zakysané smetany
  • 1 stroužek česneku
  • 10 lístků bazalky
  • 1 šalotka
  • Strouhaná kůra z 1 bio citronu
  • Sůl, pepř
Obtížnost:
Čas přípravy: 5 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Smetanu z kelímku nandejte do misky.
  • 2. Česnek oloupejte a pomocí nožem ho utřete do hladka.
  • 3. Oloupejte šalotku a spolu s bazalkou ji nasekejte nadrobno.
  • 4. Česnek, šalotku, bazalku a kůru z citronu zamíchejte do smetany.
  • 5. Podle chuti osolte a opepřete.