Dip ze zakysané smetany
Dip ze zakysané smetany, který vám bude skutečně chutnat. Letní grilovací sezona je v plném proudu a domácí dip (omáčka) k masu nebo zelenině se proto hodí více než kdykoliv jindy. Připravte si jednoduchou, studenou omáčku během několika minut i vy. K čemu můžete smetanový dip podávat? Hodí se ke všem druhům grilovaného masa, ke grilované zelenině včetně brambor, ale perfektně poslouží i k zelenině syrové.
Ingredience
- 250 ml zakysané smetany
- 1 stroužek česneku
- 10 lístků bazalky
- 1 šalotka
- Strouhaná kůra z 1 bio citronu
- Sůl, pepř
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
5 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Smetanu z kelímku nandejte do misky.
- 2. Česnek oloupejte a pomocí nožem ho utřete do hladka.
- 3. Oloupejte šalotku a spolu s bazalkou ji nasekejte nadrobno.
- 4. Česnek, šalotku, bazalku a kůru z citronu zamíchejte do smetany.
- 5. Podle chuti osolte a opepřete.