Domácí horká čokoláda
Horká čokoláda je přímo skvělou možností, jak se zahřát v mrazivých dnech. Připravit si ji doma není vůbec těžké a navíc máte možnost dohlédnout na kvalitu surovin. Použijte smetanu a mléko od oceněných výrobců a vychutnejte si domácí pohodu.
Ingredience
- 150 g kvalitní hořké čokolády
- 150 ml plnotučného mléka
- 50 ml 30% smetany + 200 ml další k vyšlehání
- sušenky, pusinky nebo měkké bonbony na dekoraci
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
15 min.
Porcí:
2
Postup
- 1. Do hrnce nalijte mléko a smetanu a zahřejte.
- 2. Do horké mléčné směsi nalámejte čokoládu, odstavte ze sporáku a za stálého míchání nechte čokoládu rozpustit.
- 3. Horkou čokoládu rozdělte do malých šálků a vyšlehejte šlehačku, kterou pomocí zdobícího sáčku naneste na čokoládu.
- 4. Šlehačku ozdobte sušenkami, pusinkami nebo měkkými bonbony.