Domácí horká čokoláda

Horká čokoláda je přímo skvělou možností, jak se zahřát v mrazivých dnech. Připravit si ji doma není vůbec těžké a navíc máte možnost dohlédnout na kvalitu surovin. Použijte smetanu a mléko od oceněných výrobců a vychutnejte si domácí pohodu.

Ingredience

  • 150 g kvalitní hořké čokolády
  • 150 ml plnotučného mléka
  • 50 ml 30% smetany + 200 ml další k vyšlehání
  • sušenky, pusinky nebo měkké bonbony na dekoraci
Obtížnost:
Čas přípravy: 15 min.
Porcí: 2

Postup

  • 1. Do hrnce nalijte mléko a smetanu a zahřejte.
  • 2. Do horké mléčné směsi nalámejte čokoládu, odstavte ze sporáku a za stálého míchání nechte čokoládu rozpustit.
  • 3. Horkou čokoládu rozdělte do malých šálků a vyšlehejte šlehačku, kterou pomocí zdobícího sáčku naneste na čokoládu.
  • 4. Šlehačku ozdobte sušenkami, pusinkami nebo měkkými bonbony.