Domácí jablečná přesnídávka
Vzpomínáte s láskou a nostalgií na chvíle, kdy maminka nebo babička zašla do spíže a donesla ke svačině domácí jablečnou přesnídávku? Vyzkoušejte tento jednoduchý, ale neuvěřitelně voňavý recept a potěšte své blízké dobrotou plnou vitaminů.
Ingredience
Ingredience
- 2,5 kg jablek
- ½ sáčku vanilkového pudinku
- podle chuti: cukr, skořice
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
20 min.
Porcí:
6
Postup
- 1. Jablka oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na malé kostičky.
- 2. Nasypte je do hrnce a podlijte asi 2 cm vody.
- 3. Přiklopte a na mírném stupni duste, dokud jablka nezměknou.
- 4. Hotová jablka rozmixujte mixérem a podle vlastní chuti můžete přidat cukr a špetku skořice.
- 5. Do rozmixované směsi vmíchejte pudink, postavte zpět na sporák a vařte do zhoustnutí.
- 6. Přesnídávkou plňte vyvařené sklenice, uzavřete je a nechte chladnout dnem vzhůru.
Pokud připravujete přesnídávku pro malé děti, nemusíte přidávat pudink, skořici ani cukr. Stačí svařit a rozmixovat očištěná jablka, která jsou už sama o sobě pro děti chutná.