Domácí kečup
Máte doma tolik rajčat, že najednou nevíte, co s nimi? Nemusíte se přemáhat a snažit se je všechny sníst. Můžete si z nich totiž vyrobit domácí kečup, který oceníte třeba i během zimy.
Ingredience
- 1 kg rajčat
- 2 jablka
- 1 větší cibule
- 70 g cukru
- 60 ml jablečného octa
- 60 ml vody
- 1 lžička soli
- 3 bobkové listy
- 5 kuliček pepře
- 5 kuliček nového koření
- 5 hřebíčků
- špetka skořice
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
90 min.
Porcí:
9
Postup
- 1. Rajčata, jablka a cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno.
- 2. Vložte do hrnce, podlijte vodou a octem, přidejte sůl a cukr a veškeré koření.
- 3. Vařte na mírném stupni asi hodinu a občas směs promíchejte.
- 4. Vyjměte z hrnce bobkový list, hřebíček, pepř i nové koření.
- 5. Vše rozmixujte dohladka a pokud chcete mít kečup doopravdy hladký, ještě ho propasírujte.
- 6. Sklenice, ve kterých budete kečup skladovat, vyvařte horkou vodou. Poté je naplňte, uzavřete a dnem vzhůru nechte odstát do vychladnutí.