Domácí mini rohlíčky
Víte, k čemu se výborně hodí slané, kynuté rohlíčky? My vám napovíme. Až budete péct slavnostní husu, kachnu nebo krůtu, můžete je namáčet ve výpeku. Stanou se výbornou přílohou, po které se u stolu jen zapráší. Nezapomeňte, že příjemnou vláčnost rohlíčkům dodá kvalitní máslo.
Ingredience
- 470 g hladké mouky
- 80 g rozpuštěného másla
- 280 ml vlažné vody
- 7 g sušeného droždí
- Lžička cukru
- Lžička soli
- Mák nebo kmín
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
60 min.
Porcí:
6
Postup
- 1. Ze všech uvedených ingrediencí vypracujte vláčné těsto.
- 2. Hotové těsto poprašte moukou, vložte do čisté nádoby a překryté utěrkou nechte kynout na teplém místě asi 1 hodinu.
- 3. Vykynuté těsto rozdělte na 4 stejné díly. Z každého dílu vyválejte tenkou placku a rozkrájejte ji na 8 dílů, jako pizzu.
- 4. Z každého dílku smotejte rohlíček (od nejširší části).
- 5. Rohlíčky klaďte na plech vyložený pečícím papírem a ještě 10 minut je nechte kynout.
- 6. Před pečením rohlíčky potírejte rozšlehaným vejcem a posypte mákem, kmínem nebo hrubou solí.
- 7. Pečte v troubě předehřáté na 170°C dozlatova (asi 10-15 minut).