Domácí rybí prsty
Předsmažené rybí prsty před lety nechyběly snad v žádném mrazáku a plnily nejedno dětské bříško. Jenže v nich často tak trochu chybělo maso a naopak přebývalo spoustu zvýrazňovačů chutí a vůní, které však dobře nechutnaly, ani nevoněly. Nízkotučné rybí maso navíc často bylo obalené v nekvalitní, dobarvené strouhance plné tuku. Nenechte si zkazit milované „dětské jídlo“ a připravte si domácí rybí prsty z kvalitních surovin. Možná budete překvapení, jak jsou ty z candáta dobré!
Ingredience
Ingredience
- 500 g filet candáta
- 2 vejce
- 1 citron
- hladká mouka na obalení
- strouhanka na obalení
- lžička sušené pažitky
- lžička sušeného tymiánu
- sůl
- olej
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
30 min.
Porcí:
2
Postup
- 1. Omytou rybu nakrájejte na špalíčky, osolte, pokapejte citrónovou šťávou a nechte 10 minut odpočívat v chladu.
- 2. Špalíčky obalte v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance smíchané s bylinkami.
- 3. Smažte dozlatova na rozpáleném oleji.
- 4. Podávejte s bramborem nebo bramborovou kaší.
Na smažení doporučujeme použít olej z bílého máku z Olejového mlýna Petraveč. Má značku Klasa a ryba na něm usmažená vám budu chutnat ještě o trochu víc.