Domácí rybí prsty

Předsmažené rybí prsty před lety nechyběly snad v žádném mrazáku a plnily nejedno dětské bříško. Jenže v nich často tak trochu chybělo maso a naopak přebývalo spoustu zvýrazňovačů chutí a vůní, které však dobře nechutnaly, ani nevoněly. Nízkotučné rybí maso navíc často bylo obalené v nekvalitní, dobarvené strouhance plné tuku. Nenechte si zkazit milované „dětské jídlo“ a připravte si domácí rybí prsty z kvalitních surovin. Možná budete překvapení, jak jsou ty z candáta dobré!

Ingredience

Ingredience

  • 500 g filet candáta
  • 2 vejce
  • 1 citron
  • hladká mouka na obalení
  • strouhanka na obalení
  • lžička sušené pažitky
  • lžička sušeného tymiánu
  • sůl
  • olej
Obtížnost:
Čas přípravy: 30 min.
Porcí: 2

Postup

  • 1. Omytou rybu nakrájejte na špalíčky, osolte, pokapejte citrónovou šťávou a nechte 10 minut odpočívat v chladu.
  • 2. Špalíčky obalte v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance smíchané s bylinkami.
  • 3. Smažte dozlatova na rozpáleném oleji.
  • 4. Podávejte s bramborem nebo bramborovou kaší.
Na smažení doporučujeme použít olej z bílého máku z Olejového mlýna Petraveč. Má značku Klasa a ryba na něm usmažená vám budu chutnat ještě o trochu víc.