

Domácí žloutkový pudink
Už jste si někdy doma zkusili připravit domácí pudink, který voní po pravé vanilce a jeho základem jsou poctivé žloutky? Sáhněte po kvalitních vejcích a pusťte se do toho.
Ingredience
- 600 ml 30% smetany
- 5 žloutků
- 1 lžíce škrobu
- 1 vanilkový lusk
- 3 lžíce cukru
- Borůvky, maliny nebo jiné oblíbené ovoce
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
20 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. 500 ml smetany nalijte do hrnce a promíchejte s cukrem.
- 2. Vanilkový lusk podélně rozkrojte a vyškrábněte jeho obsah.
- 3. Vanilková semínka vložte do hrnce a přidejte i celý lusk.
- 4. Za občasného míchání přiveďte téměř k varu a poté odstavte. Vyjměte celý lusk.
- 5. Zbylou smetanu vyšlehejte se žloutky a škrobem. Žloutkovou smetanu postupně zašlehejte do horké směsi v kastrůlku.
- 6. Kastrůlek vraťte na sporák a za stálého míchání zahřívejte do zhoustnutí.
- 7. Hotový pudink přelijte do misky, ve které ho budete servírovat a nechte vychladit. Ozdobte svým oblíbeným ovocem.

Další recepty
