Domácí žloutkový pudink

Už jste si někdy doma zkusili připravit domácí pudink, který voní po pravé vanilce a jeho základem jsou poctivé žloutky? Sáhněte po kvalitních vejcích a pusťte se do toho.

Ingredience

  • 600 ml 30% smetany
  • 5 žloutků
  • 1 lžíce škrobu
  • 1 vanilkový lusk
  • 3 lžíce cukru
  • Borůvky, maliny nebo jiné oblíbené ovoce
Obtížnost:
Čas přípravy: 20 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. 500 ml smetany nalijte do hrnce a promíchejte s cukrem.
  • 2. Vanilkový lusk podélně rozkrojte a vyškrábněte jeho obsah.
  • 3. Vanilková semínka vložte do hrnce a přidejte i celý lusk.
  • 4. Za občasného míchání přiveďte téměř k varu a poté odstavte. Vyjměte celý lusk.
  • 5. Zbylou smetanu vyšlehejte se žloutky a škrobem. Žloutkovou smetanu postupně zašlehejte do horké směsi v kastrůlku.
  • 6. Kastrůlek vraťte na sporák a za stálého míchání zahřívejte do zhoustnutí.
  • 7. Hotový pudink přelijte do misky, ve které ho budete servírovat a nechte vychladit. Ozdobte svým oblíbeným ovocem.