Dýňové placky

S barvami podzimu se jednoznačně ztotožňuje dýně. Její nádherně oranžová barva je lákavá nejen pro oči, ale i pro naše chuťové pohárky. Receptů na polévku z této nádherné zeleniny je mnoho, proto zařazujeme inspiraci na dýňové placky. Základem je dýně hokaido, kterou není třeba loupat. Nemá skoro žádné kalorie, za to obsahuje plno vitaminů a minerálů. A jak docílíte nejlepší chuti pokrmu? Pokud pečlivě zvolíte suroviny. Možná máte své oblíbené, ale pokud váháte, kvalitu potravin signalizují také malá loga na obalu výrobku, jakými jsou např. Klasa nebo BIO. 

Ingredience

Ingredience

  • 400 g nahrubo nastrouhané dýně hokaido
  • 80 ml mléka
  • 1 vejce
  • 4 lžíce špaldové mouky
  • 2 lžíce bramborového škrobu
  • 250 g plnotučného tvarohu
  • sůl, pepř, dýňová semínka, sušený zázvor, pažitka
  • olej na smažení
Obtížnost:
Čas přípravy: 60 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Z mléka, vajec, mouky a škrobu umícháme těstíčko.
  • 2. Do těstíčka přidáme nahrubo nastrouhanou dýni a dochutíme solí, pepřem a sušeným zázvorem.
  • 3. Na rozpálenou pánev s olejem klademe lžičkou těsto, které pak roztáhneme, aby placky byly tenké. Placky opékáme z obou stran do křupava.
  • 4. Opečené placky můžeme ozdobit tvarohem ochuceným solí, pepřem a pažitkou. A celé posypat praženými semínky dýně.