Grilovaná kotleta s grilovaným salátem a omáčkou z višní

Potrpíte si na spojení masa s ovocem? V tom případě vás nadchne kotleta z grilu zalitá višňovou omáčkou z červeného vína, višní a medu. Přílohu jsme vybrali lehkou a poněkud neotřelou, a to grilovaný římský salát s trochou olivového oleje. Díky této přípravě získá listová zelenina příjemně nahořklou chuť, která bezvadně doplní sladkokyselou chuť omáčky a slanost kotlety. A teď už stačí jenom prostřít. Dobrou chuť.


Ingredience

Ingredience

  • 4 ks vepřové kotlety s kostí
  • 2 ks mladého římského salátu
  • 100 ml červeného vína
  • 2 lžíce medu
  • 200 g kompotovaných višní
  • Solamyl, sůl, pepř, olivový olej
Obtížnost:
Čas přípravy: 60 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Vepřové kotlety nasolíme, opepříme a necháme 20 minut odležet.
  • 2. Mezitím v rendlíku svaříme červené víno do vinné redukce. Poté přidáme med, šťávu z višní a vše provaříme. Zahustíme Solamylem rozmíchaným ve studené vodě. Pět minut omáčku provaříme a přidáme půlky višní.
  • 3. Kotletu opečeme na rozpáleném grilu z obou stran. Zabalíme do alobalu a necháme na straně grilu bez žhavých uhlíků odpočinout.
  • 4. Zprudka opečeme půlky salátů tak, aby byly opečené, ale uprostřed stále křupavé. Salát osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.