Grilovaná plněná rajčata
Máme tady další recept z kategorie „dneska si nedám maso“. Navíc pokud se vám to v kuchyni hemží rajčaty, pak spojíte příjemné s užitečným. Rajčata jsou nejoblíbenější zeleninou Čechů. Proto se hodí každá inspirace, jak s nimi naložit. Skvěle chutnají nejen zasyrova, ale také grilovaná a doplněná bylinkami a sýrem. A když si tento voňavý pokrm připravíte třeba coby večerní zobání k televizi, rozhodně nemusíte mít výčitky.
Tip: Díky nízké energetické hodnotě a minimu cukrů jsou rajčata geniální potravinou během diety. Navíc obsahují velké množství vitaminů, minerálů a antioxidantů. Z nich je nejvíce zastoupen lykopen v rajčatech červených, beta karoten v oranžových a zeta karoten ve žlutých.
Ingredience
Ingredience
- 5 velkých rajčat
- 2 plátky bílého toastového chleba
- 1 stroužek česneku
- 100 g oblíbeného tvrdého sýra
- hrst čerstvé bazalky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- lněný olej
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
45 min.
Porcí:
5
Postup
- 1. Omytým rajčatům uřízněte vršky a vydlabejte dužinu.
- 2. Smíchejte si na kostičky pokrájený chléb, prolisovaný česnek, nastrouhaný sýr a posekanou bazalku, osolte a opepřete.
- 3. Rajčata naplňte směsí, zakápněte lněným olejem a vraťte na ně vršky.
- 4. Zabalené v alobalu dejte péct na gril na zhruba 30 minut.