Grilovaná plněná rajčata

Máme tady další recept z kategorie „dneska si nedám maso“. Navíc pokud se vám to v kuchyni hemží rajčaty, pak spojíte příjemné s užitečným. Rajčata jsou nejoblíbenější zeleninou Čechů. Proto se hodí každá inspirace, jak s nimi naložit. Skvěle chutnají nejen zasyrova, ale také grilovaná a doplněná bylinkami a sýrem. A když si tento voňavý pokrm připravíte třeba coby večerní zobání k televizi, rozhodně nemusíte mít výčitky. 

Tip: Díky nízké energetické hodnotě a minimu cukrů jsou rajčata geniální potravinou během diety. Navíc obsahují velké množství vitaminů, minerálů a antioxidantů. Z nich je nejvíce zastoupen lykopen v rajčatech červených, beta karoten v oranžových a zeta karoten ve žlutých. 

Ingredience

Ingredience

  • 5 velkých rajčat
  • 2 plátky bílého toastového chleba
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g oblíbeného tvrdého sýra
  • hrst čerstvé bazalky
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • lněný olej
Obtížnost:
Čas přípravy: 45 min.
Porcí: 5

Postup

  • 1. Omytým rajčatům uřízněte vršky a vydlabejte dužinu.
  • 2. Smíchejte si na kostičky pokrájený chléb, prolisovaný česnek, nastrouhaný sýr a posekanou bazalku, osolte a opepřete.
  • 3. Rajčata naplňte směsí, zakápněte lněným olejem a vraťte na ně vršky.
  • 4. Zabalené v alobalu dejte péct na gril na zhruba 30 minut.