Grilované hřiby s hořčičným dresinkem
Připravujete si z hřibů a podobných hub stále dokola jenom řízky? Nikdo vám to nebere, je to báječný pokrm. Ale co kdybyste si zamilovali i jiné houbové jídlo? Napadlo nás houby zlehka orestovat na pánvi, přidat česnek a rozmarýn a dochutit solí a pepřem. Na závěr je ještě promícháme s naprosto dokonalým hořčičným dresinkem. Když máte kvalitní suroviny, stačí jich opravdu jenom pár a budou se vám tvořit boule za ušima, jak vám bude chutnat. Při sběru hub v lese se budete muset spolehnout na svůj instinkt, ale v obchodě vám s nákupem mohou posloužit loga kvality potravin (např. Klasa a Regionální potravina), jež najdete na jejich obalech.
Ingredience
Ingredience
- 400 g hub
- 2 lžíce hořčice plnotučné
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce medu
- 1 stroužek česneku
- 200 g polníčku
- sůl, pepř, olivový olej
- máslo
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
20 min.
Porcí:
2
Postup
- 1. Houby dobře očistíme, nejlépe nožem nebo vlhkým hadrem. Houby nenamáčíme, aby do sebe nenasákly zbytečně moc vody.
- 2. U všech hub uřízneme nohu a podélně ji rozpůlíme. Kloboučky můžeme podle velikosti taky zmenšit.
- 3. Houby dáme na rozpálenou pánev a pečeme z obou stran, dokud nejsou měkké. Přihodíme kousek másla a přidáme plátky česneku a nadrobno nakrájený rozmarýn. Ke konci osolíme a opepříme.
- 4. Mezitím si smícháme majonézu, hořčici a olej. Podle chuti jí osolíme a opepříme.
- 5. Upečené houby dáme na talíř a přelijeme hořčičnou omáčkou.
- 6. Dozdobíme polníčkem ochuceným olejem, solí a pepřem.