Grilované jahodové špízy s dipem z tvarohu

Už jste někdy dělali jahodovou „grilovačku“? Že ne? Zkuste a určitě nebudete litovat. Pochutnáte si nejen vy, ale i nejmladší členové rodiny.

Ingredience

Ingredience na dip

  • 250 g polotučného tvarohu ve vaničce
  • 1 lžička pomerančové kůry
  • 1 lžička nadrobno nasekané máty
  • 1 lžička medu (nebo podle chuti)

Ingredience na špízy

  • 500 g jahod
  • Olivový olej
  • Šťáva z 1/2 pomeranče
  • Špejle
Obtížnost:
Čas přípravy: 20 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Do misky vložte tvaroh, jemně nastrouhanou pomerančovou kůru, posekanou mátu a med. Dobře promíchejte a nechte vychladit.
  • 2. Špejle si nechte nasáknout vodou, jahody omyjte, zbavte stopek a napíchejte na špejle.
  • 3. Celé špízy pomocí mašlovačky potřete tenkou vrstvou oleje.
  • 4. Špízy položte na rozehřátý gril a za občasného otáčení grilujte asi 5 minut (dle velikosti jahod).
  • 5. Hotové špízy pokapejte pomerančovou šťávou a podávejte s tvarohovým dipem.