Grilované jahodové špízy s dipem z tvarohu
Už jste někdy dělali jahodovou „grilovačku“? Že ne? Zkuste a určitě nebudete litovat. Pochutnáte si nejen vy, ale i nejmladší členové rodiny.
Ingredience
Ingredience na dip
- 250 g polotučného tvarohu ve vaničce
- 1 lžička pomerančové kůry
- 1 lžička nadrobno nasekané máty
- 1 lžička medu (nebo podle chuti)
Ingredience na špízy
- 500 g jahod
- Olivový olej
- Šťáva z 1/2 pomeranče
- Špejle
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
20 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Do misky vložte tvaroh, jemně nastrouhanou pomerančovou kůru, posekanou mátu a med. Dobře promíchejte a nechte vychladit.
- 2. Špejle si nechte nasáknout vodou, jahody omyjte, zbavte stopek a napíchejte na špejle.
- 3. Celé špízy pomocí mašlovačky potřete tenkou vrstvou oleje.
- 4. Špízy položte na rozehřátý gril a za občasného otáčení grilujte asi 5 minut (dle velikosti jahod).
- 5. Hotové špízy pokapejte pomerančovou šťávou a podávejte s tvarohovým dipem.