Gumoví medvídci a žížalky
Jaká byla vaše nejoblíbenější cukrovinka, když jste byli malí? Že by gumoví medvídci? Pojďte si je zkusit vyrobit doma a nezapomeňte do jejich přípravy zapojit také děti. Uvidíte, že na tom není nic složitého. Právě léto je se svojí pestrou nabídkou lokálního ovoce ideální dobou, kdy tyhle „gumídky“ vyzkoušet. Byla by totiž škoda zůstat pouze u jedné příchutě. My jsme v našem receptu vyzkoušeli hned tři – z čerstvých jahod, z hrušek a jedny netradiční z lipové šťávy. Ale vaší fantazii se meze rozhodně nekladou.
Ingredience
Ingredience
- 200 ml jahodové šťávy
- 200 ml lipové šťávy
- 200 ml hruškové šťávy
- 30 g plátkové želatiny
- 3 ks čerstvých jahod
- citron
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
60 min.
Porcí:
50
Postup
- 1. Všechny šťávy vyrobíme naředěním sirupu vodou, abychom měli 200 ml tekutiny. Intenzitu chuti si může každý zvolit sám.
- 2. Do jahodové šťávy nasekáme velmi najemno jahody a do lipové šťávy můžeme nastrouhat kůru z citronu.
- 3. Poté všechny šťávy zahřejeme na 80 °C a do každé z nich dáme 10 g plátkové želatiny, kterou jsme namočili na 5 minut do ledové vody.
- 4. Želatinu necháme rozpustit a nalijeme do formiček. Necháme přes noc ztuhnout v lednici.