![Cuketový tataráček](/data/recipe/gallery/394/s_ak-cuketovy-tatarak-768x768px2_159.jpg)
![](/data/recipe/gallery/343/jablecny-most-se-skorici1-velky_298.jpeg)
Horký jablečný mošt se skořicí
Jaký druh ovoce je pro nás naprosto nejtypičtější, pokud se řekne podzim? Zcela jistě odpovíte: Jablko. Tak proč si z něj nepřipravit horký nápoj, který vás během sychravých a chladných dnů báječně zahřeje? Suroviny, pro které si půjdete do obchodu, doporučujeme vždy vybírat s logem Klasa nebo BIO na obalech nebo od místních osvědčených farmářů oceněných značkou Regionální potravina.
Tip: Pokud nám doma zbylo několik starších jablek a nevíme, co s nimi, můžeme je vymačkat a přidat do jablečného moštu.
Ingredience
- 1,2 l jablečného moštu
- 4 ks celé skořice
- 1 ks badyánu
- 0,1 l medu
- 1 BIO pomeranč
- 5 ks hřebíčku
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
20 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Jablečný mošt zahřejeme, ale nevaříme. Pomeranč důkladně umyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Přidáme všechny ingredience a necháme na mírném plameni dalších cca 5 minut zahřívat. Mošt přelijeme přes sítko a podáváme.
![](/assets/images/layout/classman-6.png)
Další recepty
![Cuketový tataráček](/data/recipe/gallery/394/s_ak-cuketovy-tatarak-768x768px2_159.jpg)