Hrášková pomazánka
Přemýšlíte nad lehkou večeří? Máme pro vás tip od blogerky Terezy z www.foodlover.cz. Opečte si chléb a připravte svěží hráškovou pomazánku s mátou. Věřte, že se po ní jen zapráší.
Ingredience
- 50 g čerstvého smetanového sýra
- 150 g mraženého či čerstvého hrášku
- Šťáva z 1/2 citronu
- 4 lístky máty
- Sůl, pepř
- 4 krajíce dobrého chleba
- Lžíce másla
- 2 vařená vejce
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
20 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Hrášek necháme rozmrznout, přidáme smetanový sýr a mátu, dobře osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávu.
- 2. Vše rozmixujeme do hladka (v robotu či tyčovým mixérem).
- 3. Krajíce chleba namažeme slabou vrstvou másla. Opečeme na grilovací pánvi z obou stran, potřeme pomazánkou a pokladame nakrájeým vejcem.
- 4. Dobře opepříme, posypeme lístky máty.