Hrnková třešňová bublanina

Snad každý si pamatuje na časy, kdy nám naše babičky na chalupách připravovaly bublaninu z čerstvého ovoce, které jsme společně sbírali na okolních ovocných stromech. Sladký dezert, který rozzáří úsměv dětí i dospělých. S příchodem léta můžeme využít aktuální ovoce, kterého je už touto dobou dostatek, například třešně. My jsme si pro vás připravili jednoduchý recept, kdy si prakticky vše odměříme pomocí hrníčku. S výběrem kvalitních surovin vám pomohou značky kvality na obalech – např. Klasa, Regionální potravina nebo BIO. Přejeme dobrou chuť!

Tip: Během letních měsíců doporučujeme použít čerstvé třešně. Mimo sezónu můžeme vařit z třešní zavařených. 

Ingredience

Ingredience

  • 0,5 hrnku oleje
  • 2 vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 hrnek krystalového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 300 g třešní bez pecek
Obtížnost:
Čas přípravy: 50 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, mléko, cukr krystal a olej. Vše důkladně promícháme.
  • 2. Do plechu vložíme pečicí papír a vylijeme do něj hotovou směs.
  • 3. Na vrch směsi naklademe vypeckované třešně.
  • 4. Bublaninu vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C přibližně 35 minut.