Hrnkový jahodový koláč s bílou čokoládou
Jahody jsou jedním z nejoblíbenějších druhů ovoce. A nejlahodnější jsou v období sklizně, která u nás začíná na konci května. Vyrazte proto pro pár hrnků tohohle nízkokalorického ovoce plného vitamínů a minerálních látek a pusťte se do přípravy jahodového koláče s bílou čokoládou. Až ho budete ochutnávat, můžete si přečíst, jak je toto královské ovoce, známé už ve starověku, zdravé. Věděli jste, že jahody například posilují funkci mozku, zvyšují imunitu, pečují o vlasy, oči nebo kosti a mají protizánětlivé účinky?
TIP! Při pečení jsme použili krupicový cukru z Cukrovaru Vrbátky, na dozdobení pak moučkový cukr od společnosti Tereos TTD. Oba mají značku Klasa.
Ingredience
Ingredience
- 150 ml bílého jogurtu
- 2 hrnky polohrubé mouky
- ½ hrnku cukru krupice
- ¼ hrnku oleje
- 2 hrnky jahod
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 100 g bílé čokolády
- máslo na vytření pekáče
- mouka na vysypání pekáče
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
60 min.
Porcí:
10
Postup
- 1. Dohladka promíchejte jogurt, cukr, vanilkový cukr a vajíčka.
- 2. Do směsi přidejte mouku, olej a prášek do pečiva a pořádně promíchejte.
- 3. Přidejte na malé kousky posekanou bílou čokoládu.
- 4. Těsto vlijte na pekáč vymazaný máslem a vysypaný moukou a naskládejte na něj pokrájené jahody.
- 5. Pečte v troubě na 180 °C zhruba 35 minut.