Hrnkový jahodový koláč s bílou čokoládou

Jahody jsou jedním z nejoblíbenějších druhů ovoce. A nejlahodnější jsou v období sklizně, která u nás začíná na konci května. Vyrazte proto pro pár hrnků tohohle nízkokalorického ovoce plného vitamínů a minerálních látek a pusťte se do přípravy jahodového koláče s bílou čokoládou. Až ho budete ochutnávat, můžete si přečíst, jak je toto královské ovoce, známé už ve starověku, zdravé. Věděli jste, že jahody například posilují funkci mozku, zvyšují imunitu, pečují o vlasy, oči nebo kosti a mají protizánětlivé účinky?

TIP! Při pečení jsme použili krupicový cukru z Cukrovaru Vrbátky, na dozdobení pak moučkový cukr od společnosti Tereos TTD. Oba mají značku Klasa.


Ingredience

Ingredience

  • 150 ml bílého jogurtu
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • ½ hrnku cukru krupice
  • ¼ hrnku oleje
  • 2 hrnky jahod
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g bílé čokolády
  • máslo na vytření pekáče
  • mouka na vysypání pekáče
Obtížnost:
Čas přípravy: 60 min.
Porcí: 10

Postup

  • 1. Dohladka promíchejte jogurt, cukr, vanilkový cukr a vajíčka.
  • 2. Do směsi přidejte mouku, olej a prášek do pečiva a pořádně promíchejte.
  • 3. Přidejte na malé kousky posekanou bílou čokoládu.
  • 4. Těsto vlijte na pekáč vymazaný máslem a vysypaný moukou a naskládejte na něj pokrájené jahody.
  • 5. Pečte v troubě na 180 °C zhruba 35 minut.