Hubinky s ořechy a sušenými švestkami
Pusinky nebo hubinky? Případně říkáte malým nadýchaným hrudkám z bílků a cukru ještě úplně jinak? Ve finále je to úplně jedno, na pojmenování nezáleží, rozhodující je chuť. A tu mají naše hubinky naprosto famózní, protože jsme do nich přisypali nadrobno pokrájené „lískáče“ i „vlašáky“ a také sušené švestičky. Jestliže nemáte suroviny ze svých vlastních zdrojů nebo od farmáře z okolí, mohou vám s jejich výběrem pomoci také loga kvality potravin (např. BIO, Klasa a Regionální potravina), která mají výrobky té nejvyšší kvality. Naše bílková cukrátka si zamilujete. První várka zmizí ještě dřív, než stačí vychladnout.
Tip: Jak poznat v obchodě kvalitní a nezkažené ořechy? Měly by příjemně vonět a nesmí na nich být viditelný náznak plísně, která vzniká při zabalení nedostatečně usušeného produktu.
Ingredience
Ingredience
- 4 bílky
- 300 g moučkového cukru
- 75 g lískových a vlašských ořechů
- 50 g sušených švestek
Postup
- 1. Bílky vyšleháme do tuha a poté za stálého šlehání přidáváme po malých dávkách cukr.
- 2. Ořechy a švestky nakrájíme nadrobno a pomalu přidáváme do hotové směsi.
- 3. Hotovou hmotu klademe lžící na pečicí papír. Můžeme použít cukrářský pytlík.
- 4. Sušíme v troubě na 90 °C cca 1,5 hodiny.