Jablečná limonáda s nektarinkou a meduňkou
Září se většinou nese v rytmech příjemného počasí. Jeho součástí je přece tolik oblíbené babí léto, které nám dá možnost ještě se trochu prohřát. A to je právě ta chvíle, kdy vám přijde vhod naše domácí limonáda plná jablíček v jakékoliv podobě. Jedná se totiž o mix cideru a moštu. Třešničkou na drinku je domácí nektarinková zmrzlina. Pokud byste chtěli namíchat limonádu dětem, nahraďte cider trochou perlivé vody.
Tip: Některé mošty jsou vyrobeny z koncentrátu (z ovocné šťávy) jeho naředěním. Nejsou tedy lisovány přímo z ovoce. Výsledná šťáva musí ovšem svými parametry odpovídat té původní, nekoncentrované. Jak tyto nápoje poznat? Podle etikety, kde to musí být zmíněno.
Ingredience
Ingredience
- 2 nektarinky
- 1 l jablečného moštu
- 0,5 l perlivé vody
- 4 snítky čerstvé meduňky
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
150 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Z nektarinek odstraníme pecky, tyčovým mixérem rozmixujeme na pyré a dáme do mrazáku.
- 2. Zmražené nektarinky dáme do sklenice, zalijeme jablečným moštem, perlivou vodou a důkladně promícháme.
- 3. Nakonec do limonády přidáme čerstvou meduňku a podáváme.