Jablečný dort s moštem
O tom, jakou parádu umějí jablka udělat v pečených dobrotách, se asi nemusíme příliš rozepisovat. O tom, že se lahodný dezert dá vykouzlit také z jablečného moštu, vás přesvědčí recept, který si pro vás připravila Marika a Jirka z blogu Kitchen Story. Hotový je za půl hodinky, pak už jen stačí vychladit a můžete mlsat! Vyberte si i vy kvalitní jablečný mošt a pusťte se do toho.
Ingredience
- 900 g jablek
- 550 ml jablečného moštu
- 4 lžíce medu
- 1 lžička mleté skořice
- ½ lžičky mletého hřebíčku
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 balení vanilkového pudinku
- 200 g cukrářských piškotů
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
30 min.
Porcí:
8
Postup
- 1. Jablka oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na malé kostičky. Takto připravení jablka vložte do hrnce a zalijte 250 ml jablečného moštu. Přidejte med, koření a citronovou šťávu a za občasného míchání vařte na středním plameni přibližně 10 minut, dokud
- 2. Pudink rozmíchejte v 300 ml jablečného moštu a vlijte do jablečné směsi. Přiveďte k varu a za stálého míchání vařte 2-3 minuty.
- 3. Dortovou formu vypláchněte studenou vodou. Cukrářskými piškoty vyložte dno a okraje formy.
- 4. Směs vlijte do připravené formy a nechte tuhnout ideálně přes noc v lednici.