Jáhlové rizoto s červenou řepou a jogurtem
Jaro hraje všemi barvami, stejně jako naše jáhlové rizoto s červenou řepou. Řepa patří mezi jeden z nejzdravějších a nejuniverzálnějších druhů zeleniny, které můžeme v kuchyni použít. A používáme ji v českých kuchyních stále častěji! Zkuste kombinaci s jáhlami, surovinou, kterou najdeme v řadě tradičních českých pokrmů a která se opět těší velké oblibě, a to nejen proto, že je bezlepková.
Ingredience
Ingredience
- 300 g jáhel
- 300 g předvařené řepy
- 100 ml bílého jogurtu
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce citronové šťávy
- hrst vlašských ořechů
- oblíbený tvrdý sýr na strouhání
- hrst hladkolisté petržele
- 1 lžíce olivového olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
35 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Proprané jáhly uvařte v osolené vroucí vodě.
- 2. Rozmixujte předvařenou řepu s prolisovaným stroužkem česneku. Přidejte jogurt a citronovou šťávu, osolte a opepřete.
- 3. Směs s řepou prohřejte v hluboké pánvi na lžíci olivového oleje a přidejte do ní uvařené jáhly.
- 4. Podávejte s posekanou petrželkou, vlašskými ořechy a svým oblíbeným strouhaným sýrem.
Když jáhly, tak BIO. A když BIO, tak například jáhly Country Life. Nám moc chutnaly.