Jahodová tříšť s mátou a hroznovou šťávou
Dokonalý nápoj pro zahradní slavnost, který osvěží a povzbudí. Jahodová tříšť s hroznovou šťávou je kombinace vyvažující sladkou a kyselou chuť.
Ingredience
Ledová tříšť
- 500 g čerstvých jahod
- 0,2 l hroznové šťávy
- 100 g krystalového cukru
- čerstvá máta
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
180 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Jahody umyjeme a rozmixujeme spolu s hroznovou šťávou a cukrem.
- 2. Připravenou směs dáme do mrazáku a vždy po 45 minutách promícháme vidličkou, dokud směs nezmrzne.
- 3. Hotovou tříšť ozdobíme mátou.
Náš Tip: Pokud vám zbyly jahody, není nutné je vždy připravovat na sladko. Jejich chuť vynikne i v zeleninových salátech, do kterých je můžete v kombinaci s mátou přidat na osvěžení. Skvěle se také jahody doplňují se sýry.