Jarní salát s kuřecím masem

Slunce svítí, všechno – včetně našeho talíře – kvete a s teplejším počasím přichází i chuť na lehčí jídla, kterým jarní salát s kuřecím masem bezpochyby je. Květen je navíc měsícem spousty dobré zeleniny. Kromě ledového a hlávkového salátu nebo baby špenátu dozrávají i ředkvičky, kedlubny  a chřest. Pokud si budete chtít salát dozdobit, můžete sáhnout po lipovém květu nebo pampeliškách. 

TIP! Kvalitních jogurtů se u nás vyrábí spousta, a tak má Klasu Jihočeský bílý jogurt Agro-la, BOHEMILK selský jogurt nebo jogurt bílý smetanový, jogurt bílý od Brazzale Moravia či Choceňský smetanový jogurt bílý. Jistotou je i Madeta, OLMA nebo Mlékárna Valašské Meziříčí.

Ingredience

Ingredience

  • 2 ks kuřecích prsou
  • 1 svazek ředkviček
  • 2 hrsti polníčku
  • 2 hrsti lístků červené řepy
  • 1 den starý rohlík
  • 2 vejce
  • 200 g bílého jogurtu
  • 1 stroužek česneku
  • 4 plátky slaniny
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce vinného octa
  • 4 snítky tymiánu
  • 2 snítky rozmarýnu
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
Obtížnost:
Čas přípravy: 30 min.
Porcí: 2

Postup

  • 1.
  • 2. V míse smíchejte pokrájené ředkvičky, proprané ředkvičkové listy, polníček a listy červené řepy. Zalijte připraveným dresinkem.
  • 3. Na pánvi nechte rozpustit máslo. Opečte na něm osolená a opepřená kuřecí prsa spolu s rozmarýnem a tymiánem.
  • 4. Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a nakrájejte na čtvrtky.
  • 5. V troubě opečte plátky slaniny a na kostičky nakrájený rohlík. Dejte pozor, aby se vám krutony nespálily.
  • 6. Na salátovou směs naskládejte slaninové plátky, vejce, nakrájená kuřecí prsa a zasypte krutony.