Jogurtové lívance
Ráno dělá den a čerstvé domácí lívance dělávají dny báječné! Což takhle zpříjemnit si ráno dozlatova usmaženými lívanečky s ovocem, marmeládou, skořicí nebo tvarohem? Pro lehčí variantu jsme do těsta přimíchali bílý jogurt, který ho hezky zvláčnil.
TIP! Do našich lívanečků jsme přimíchali BIO selský jogurt bílý (Hollandia) s označením Regionální potravina. To má i Hlavnický jogurt bílý, bílý jogurt od Vojtěcha Menšíka, Jogurt Běláček bílý ze Zemědělského družstva Jeseník nebo Ovčí jogurt bílý z Tavírna sýrů Salix.
Ingredience
Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 150 g bílého jogurtu
- 300 ml mléka
- 2 vejce
- ½ sáčku prášku do pečiva
- ½ sáčku vanilkového cukru
- 50 g másla
- olej na smažení
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
30 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Prosetou mouku smíchejte s práškem do pečiva a cukrem.
- 2. V jiné nádobě promíchejte jogurt, mléko, vejce a rozpuštěné máslo.
- 3. Směsi pomalu spojte v jednu.
- 4. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a naběračkou z těsta utvořte jednotlivé lívanečky.
- 5. Smažte dozlatova z obou stran.
- 6. Podávejte se svou oblíbenou marmeládou, rozpuštěnou čokoládou nebo zakysanou smetanou, cukrem a ovocem.