Jogurtové velikonoční košíčky
Velikonoce bez vajec si nedovedou představit snad ani ty nejotrlejší povahy. V tomto receptu je přidáme do těsta a zároveň použijeme jejich čokoládové varianty jako stylovou dekoraci na nadýchaném vanilkovém krému. Protože je nedílnou součástí košíčků kvalitní bílý jogurt plný probiotik, rázem zvýšíte jejich výživovou hodnotu. A navíc díky němu budou „muffinky“ nebesky vláčné. Už si představujete, jak se rozplývají na vašem mlsném jazýčku?
Tip: Věděli jste, že jogurty představují výborný zdroj nejen bílkovin, vápníku a fosforu, ale také vitaminů, zejména ze skupiny B a významných stopových prvků?
Ingredience
Na košíčky
- 400 g hladké mouky
- 2 vejce
- 150 g bílého jogurtu
- 300 ml mléka
- 1 vanilkový cukr
- 100 g cukru krupice
- 1 prášek do pečiva
- 100 ml slunečnicového oleje
Na krém
- 75 g změklého másla
- 160 g žervé
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 300 g cukru moučka
K podávání
- čokoládová vajíčka na ozdobení
- papírové košíčky
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
45 min.
Porcí:
12
Postup
- 1. Máslo našlehejte, přidejte k němu žervé opět trochu prošlehejte a pomalu přidejte moučkový cukr. Nakonec přidejte extrakt a nechte takto připravený krém v lednici.
- 2. Do mísy nasypte mouku a cukry, přidejte vejce, mléko a olej a promíchejte do hladké směsi.
- 3. Přidejte jogurt a prášek do pečiva.
- 4. Těsto vrstvěte do papírových košíčků těsně pod okraj a dejte péct zhruba na 20 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.
- 5. Po upečení nechte vychladnout a ozdobte krémem a čokoládovými vajíčky.