Kachní paštika s karamelizovaným ovocem a uzeným špekem
Paštika je skvělým zdrojem železa a bílkovin, které podporují zdraví svalů, a je přirozeným zdrojem vitaminu B12. Příprava báječné domácí paštiky je jednodušší, než si můžete myslet. Pojďte s námi vyzkoušet tento recept a překvapte celou rodinu lahodnou pochoutkou, která se hodí pro různé příležitosti.
Ingredience
Kachní paštika
- 600 g kachních jater
- 1 žlutá cibule
- 200 g másla
- 150 ml červeného vína
- 2 stroužky česneku
- 50 ml smetany
- 1 hruška
- 1 jablko
- 100 g sušených švestek
- 100 g cukru
- 100 g uzeného špeku
- 100 g vepřového sádla
- sůl, pepř, tymián, rozmarýn
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
20 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme česnek, očištěná játra, rozmarýn a tymián. Krátce orestujeme, přilijeme 100 ml červeného vína a necháme odpařit.
- 2. Poté přidáme máslo a smetanu a vše postupně rozmixujeme do hladka v mixéru. Dochutíme solí, pepřem a necháme vychladit.
- 3. Hrušku a jablko oloupeme a spolu se sušenými švestkami nakrájíme na malé kostičky.
- 4. Cukr rozpustíme na karamel, přidáme nakrájené ovoce, podlijeme červeným vínem a zredukujeme na hustou směs.
- 5. Uzený špek nakrájíme a vypečeme na pánvi do zlatova.