Kachní paštika s karamelizovaným ovocem a uzeným špekem

Paštika je skvělým zdrojem železa a bílkovin, které podporují zdraví svalů, a je přirozeným zdrojem vitaminu B12. Příprava báječné domácí paštiky je jednodušší, než si můžete myslet. Pojďte s námi vyzkoušet tento recept a překvapte celou rodinu lahodnou pochoutkou, která se hodí pro různé příležitosti.

Ingredience

Kachní paštika

  • 600 g kachních jater
  • 1 žlutá cibule
  • 200 g másla
  • 150 ml červeného vína
  • 2 stroužky česneku
  • 50 ml smetany
  • 1 hruška
  • 1 jablko
  • 100 g sušených švestek
  • 100 g cukru
  • 100 g uzeného špeku
  • 100 g vepřového sádla
  • sůl, pepř, tymián, rozmarýn
Obtížnost:
Čas přípravy: 20 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme česnek, očištěná játra, rozmarýn a tymián. Krátce orestujeme, přilijeme 100 ml červeného vína a necháme odpařit.
  • 2. Poté přidáme máslo a smetanu a vše postupně rozmixujeme do hladka v mixéru. Dochutíme solí, pepřem a necháme vychladit.
  • 3. Hrušku a jablko oloupeme a spolu se sušenými švestkami nakrájíme na malé kostičky.
  • 4. Cukr rozpustíme na karamel, přidáme nakrájené ovoce, podlijeme červeným vínem a zredukujeme na hustou směs.
  • 5. Uzený špek nakrájíme a vypečeme na pánvi do zlatova.