Kakaové pracny
Máme pro vás další recept na tradiční vánoční cukroví. Pokud si chcete pracny letos maličko ozvláštnit, můžete použít i jiný druh ořechů, než vlašské. Skvěle chutnají například s mandlemi. Vybírejte kvalitní mouku i na vánoční pečení. V obchodech vám s orientací pomohou loga kvality, která najdete na obalu.
Ingredience
- 350 g hladké mouky
- 170 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 vrchovaté lžíce holandského kakaa
- 4 rozdrcené hřebíčky
- Lžička skořice
- 150 g mletých ořechů
- 270 g másla
- 1 vejce
Na obalení
- 200 g moučkového cukru
- 2 vanilkové curky
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
90 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. Ze všech uvedených přísad vypracujte hladké těsto.
- 2. Zabalte do potravinové folie a uložte alespoň na hodinu do lednice.
- 3. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Z těsta dělejte kuličky a ty vtlačujte do formiček.
- 4. Pečte asi 11 minut a poté, až pracny lehce zchladnou, silným klepnutím je vyjměte z formičky.
- 5. Ještě teplé pracny obalte směsí moučkového a vanilkového cukru.