Kakaové pracny

Máme pro vás další recept na tradiční vánoční cukroví. Pokud si chcete pracny letos maličko ozvláštnit, můžete použít i jiný druh ořechů, než vlašské. Skvěle chutnají například s mandlemi. Vybírejte kvalitní mouku i na vánoční pečení. V obchodech vám s orientací pomohou loga kvality, která najdete na obalu.

Ingredience

  • 350 g hladké mouky
  • 170 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 vrchovaté lžíce holandského kakaa
  • 4 rozdrcené hřebíčky
  • Lžička skořice
  • 150 g mletých ořechů
  • 270 g másla
  • 1 vejce

Na obalení

  • 200 g moučkového cukru
  • 2 vanilkové curky
Obtížnost:
Čas přípravy: 90 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. Ze všech uvedených přísad vypracujte hladké těsto.
  • 2. Zabalte do potravinové folie a uložte alespoň na hodinu do lednice.
  • 3. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Z těsta dělejte kuličky a ty vtlačujte do formiček.
  • 4. Pečte asi 11 minut a poté, až pracny lehce zchladnou, silným klepnutím je vyjměte z formičky.
  • 5. Ještě teplé pracny obalte směsí moučkového a vanilkového cukru.