Křehké košíčky s čokoládou
Tartaletky nejsou vůbec náročné na přípravu, vypadají báječně a chutnají ještě o něco lépe. Naplnit je můžete v podstatě jakýmkoliv krémem, tvarohem, čokoládou, pudinkem nebo třeba ovocnou želatinou. Pak už jen dozdobit ovocem nebo ořechy a máte hotovo.
Ingredience
Ingredience na těsto
- 150 g hladké mouky
- 70 g cukru krupice
- 70 g másla
- 2 žloutky
- 2 lžíce vody
- 1 vanilkový cukr
Ingredience na náplň
- 150 g hořké čokolády
- 130 ml 30% smetany
- 20 g másla
- čerstvé ovoce nebo ořechy na ozdobení
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
35 min.
Porcí:
8
Postup
- 1. Ze všech ingrediencí vypracujte hladké těsto. To zabalte do potravinové fólie a uložte na hodinu do lednice.
- 2. Vychlazené těsto vyválejte (cca na 3 mm) a skleničkou vykrájejte kolečka.
- 3. Vykrájenými kolečky vyložte formičky na košíčky a propíchejte dno vidličkou.
- 4. Pečte cca 10 minut nebo dozlatova, při teplotě 180 °C.
- 5. Připravte si náplň. Přiveďte smetanu k varu a odstavte ze sporáku.
- 6. Do smetany nalámejte čokoládu a pečlivě míchejte až do rozpuštění. Na závěr vmíchejte máslo.
- 7. Upečené košíčky po vychladnutí vyjměte z formiček a naplňte je tekutou čokoládou.
- 8. Hotové košíčky nechte vychladit v lednici a na závěr je dozdobte ovocem nebo ořechy.