Kuře na paprice s těstovinami

Kuře na paprice, to je kombinace kuřecího masa, sladké papriky a kysané smetany, která se servírovala už za Rakouska-Uherska. Zkuste tradiční recept pojmout lehce neotřele a kuřecí maso podávejte natrhané. Bude se vám nejen lépe jíst, ale taky vám bude víc chutnat.

Ingredience

Ingredience

  • 2 lžíce mleté papriky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 cibule
  • 50 g másla + 2 lžíce másla na případnou jíšku
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 celé kuře
  • sůl
  • 1 balení těstovin
Obtížnost:
Čas přípravy: 90 min.
Porcí: 4

Postup

  • 1. V hrnci rozehřejte máslo a vložte do něj nadrobno nakrájenou cibulku, kterou nechte zesklovatět.
  • 2. Cibulku zaprašte sladkou paprikou a krátce orestujte.
  • 3. Přidejte celé kuře a vše podlijte vývarem a osolte.
  • 4. Hrnec přiklopte poklicí a nechte v něm vše pomalu vařit asi hodinu. V případě potřeby ještě podlijte vodou.
  • 5. Vyjměte kuře a položte ho na připravený talíř. Omáčku rozmixujte tyčovým mixérem.
  • 6. Do omáčky přilijte smetanu v množství dle vaší chuti. Podle potřeby ji dosolte a ještě krátce provařte.
  • 7. Pokud budete omáčku zahušťovat, rozpusťte máslo a osmahněte v něm mouku. Vzniklou jíšku vmíchejte do omáčky a provařte do zhoustnutí.
  • 8. Z kuřete oberte maso a vraťte ho do omáčky.
  • 9. Těstoviny uvařte podle návodu. Až budou hotové, poklaďte je na talíř, přelijte omáčkou a nandejte k nim maso.
Nevíte, jakou zvolit smetanu? I tady máme jasno, protože u nás máme spoustu kvalitních producentů. Naši omáčku jsme ušlehali ze smetany BOHEMILK, ale s klidným svědomím bychom sáhli i po smetaně od MORAVIA LACTO, Olmy nebo Madety.