Kuře na paprice s těstovinami
Kuře na paprice, to je kombinace kuřecího masa, sladké papriky a kysané smetany, která se servírovala už za Rakouska-Uherska. Zkuste tradiční recept pojmout lehce neotřele a kuřecí maso podávejte natrhané. Bude se vám nejen lépe jíst, ale taky vám bude víc chutnat.
Ingredience
Ingredience
- 2 lžíce mleté papriky
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 cibule
- 50 g másla + 2 lžíce másla na případnou jíšku
- 500 ml kuřecího vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 celé kuře
- sůl
- 1 balení těstovin
Obtížnost:
⬤
⬤
⬤
Čas přípravy:
90 min.
Porcí:
4
Postup
- 1. V hrnci rozehřejte máslo a vložte do něj nadrobno nakrájenou cibulku, kterou nechte zesklovatět.
- 2. Cibulku zaprašte sladkou paprikou a krátce orestujte.
- 3. Přidejte celé kuře a vše podlijte vývarem a osolte.
- 4. Hrnec přiklopte poklicí a nechte v něm vše pomalu vařit asi hodinu. V případě potřeby ještě podlijte vodou.
- 5. Vyjměte kuře a položte ho na připravený talíř. Omáčku rozmixujte tyčovým mixérem.
- 6. Do omáčky přilijte smetanu v množství dle vaší chuti. Podle potřeby ji dosolte a ještě krátce provařte.
- 7. Pokud budete omáčku zahušťovat, rozpusťte máslo a osmahněte v něm mouku. Vzniklou jíšku vmíchejte do omáčky a provařte do zhoustnutí.
- 8. Z kuřete oberte maso a vraťte ho do omáčky.
- 9. Těstoviny uvařte podle návodu. Až budou hotové, poklaďte je na talíř, přelijte omáčkou a nandejte k nim maso.
Nevíte, jakou zvolit smetanu? I tady máme jasno, protože u nás máme spoustu kvalitních producentů. Naši omáčku jsme ušlehali ze smetany BOHEMILK, ale s klidným svědomím bychom sáhli i po smetaně od MORAVIA LACTO, Olmy nebo Madety.